Tomatsuppe med bagte peberfrugter

30 minutter
299 kcal

Tomater er spækket med sunde sager og smager vidunderligt frisk og tilberedt. Her får du en af vores favoritopskrifter - en lækker tomatsuppe med bagte peberfrugter.

Skål med tomatsupper og rugbrød

Tomatsuppe med bagte peberfrugter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg tomater
  • 1 røde peberfrugter
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. oregano
  • ½ tsk. basilikum
  • ½ tsk. rosmarin
  • ½ tsk. akaciehonning
  • ½ dl madlavningsfløde
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 skiv. rugbrød
  • 25 g fetaost
  • Oregano, frisk

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 gr. Skær tomat, peberfrugt og løg i grove stykker. Placér dem i et ovnfast fad med hvidløg, og drys krydderierne over. Rør rundt. Bag i 20 min.
  • Hæld de bagte grøntsager over i en gryde. Blend, til du har en tyk, cremet suppe.
  • Bring suppen i kog, og lad simre i 10 min.
  • Tilsæt honning og fløde, og smag suppen til med salt og peber.
  • Rist rugbrødet, og servér suppen med ristet brød, smuldret feta og et lille drys frisk oregano.

Prøv også vores fyldte peberfrugter.

TIP! Er du ikke så vild med oregano, kan du sagtens pynte suppen med din yndlingskrydderurt i stedet. Både basilikum, timian og rosmarin passer godt til tomat.

LÆS OGSÅ: Vores favorit-opskrifter med peberfrugter