Nem hjemmelavet pizza margherita

75 minutter
733 kcal

Vi har forelsket os i det italienske køkken og dets kompromisløse kærlighed til pizza. Prøv vores klassiske pizza margherita. Lige så lækker, men lidt sundere.

Pizza margherita

NEM, HJEMMELAVET PIZZA MARGHERITA – Prøv også pizzaen i næste dags madpakke. Mums!

© wichmann+bendtsen

Nem hjemmelavet pizza margherita

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 2 stk.

Dej:

  • 16 g gær
  • 2 dl lunt vand
  • 1⅓ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 233 g pizzamel, fx tipo 00
  • 53 g fuldkornshvedemel
  • 1⅓ tsk. havsalt

Pizzasovs:

  • ⅓ ds. hakkede tomater
  • ⅔ nip sukker
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ⅔ tsk. mørk balsamico
  • ⅔ håndfuld frisk basilikum

Topping:

  • 83 g frisk mozzarella, 30+
  • Friske basilikumblade

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand. Tilsæt olie og mel. Ælt godt i 5-7 min. (gerne med røremaskine). Tilsæt salt.
  • Del dejen i to boller. Læg hver bolle på et stykke bagepapir, og kom film over. Lad hæve i 45 min.
  • Tænd ovnen på 250 gr. varmluft, og stil en bageplade i ovnen.
  • Blend alle ingredienser til sovsen.
  • Form 2 pizzabunde. Start fra midten af dejbollerne. Undlad at røre ved kanten, så får du en fin skorpe.
  • Smør bundene med sovsen. Bræk osten i små stykker, og fordel det på pizzaerne.
  • Kom bagepapir med pizza på den varme bageplade, og bag hver pizza i ca. 8-10 min.
  • Server pizzaen med en masse friske basilikumblade på toppen.

TIP! Pizzaen er også genial i næste dags madpakke og kan tillige fryses ned.


Newsletter background