Nem hjemmelavet pizza margherita

75 minutter
733 kcal

Vi har forelsket os i det italienske køkken og dets kompromisløse kærlighed til pizza. Prøv vores klassiske pizza margherita. Lige så lækker, men lidt sundere.

Pizza margherita

NEM, HJEMMELAVET PIZZA MARGHERITA – Prøv også pizzaen i næste dags madpakke. Mums!

© wichmann+bendtsen

Nem hjemmelavet pizza margherita

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 2 stk.

Dej:

  • 16 g gær
  • 2 dl lunt vand
  • 1⅓ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 233 g pizzamel, fx tipo 00
  • 53 g fuldkornshvedemel
  • 1⅓ tsk. havsalt

Pizzasovs:

  • ⅓ ds. hakkede tomater
  • ⅔ nip sukker
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ⅔ tsk. mørk balsamico
  • ⅔ håndfuld frisk basilikum

Topping:

  • 83 g frisk mozzarella, 30+
  • Friske basilikumblade

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand. Tilsæt olie og mel. Ælt godt i 5-7 min. (gerne med røremaskine). Tilsæt salt.
  • Del dejen i to boller. Læg hver bolle på et stykke bagepapir, og kom film over. Lad hæve i 45 min.
  • Tænd ovnen på 250 gr. varmluft, og stil en bageplade i ovnen.
  • Blend alle ingredienser til sovsen.
  • Form 2 pizzabunde. Start fra midten af dejbollerne. Undlad at røre ved kanten, så får du en fin skorpe.
  • Smør bundene med sovsen. Bræk osten i små stykker, og fordel det på pizzaerne.
  • Kom bagepapir med pizza på den varme bageplade, og bag hver pizza i ca. 8-10 min.
  • Server pizzaen med en masse friske basilikumblade på toppen.

TIP! Pizzaen er også genial i næste dags madpakke og kan tillige fryses ned.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background