Sund chili con carne med chokolade og tomatsalsa

1 time
525 kcal

Chili con carne er en favorit hos mange. Her får du en sund version med masser af grøntsager samt en lækker, farverig tomatsalsa med avocado og rødløg.

Tallerken med chili con carne og skål med tomatsalsa.

CHILI CON CARNE – servér retten med en god klat yoghurt, lidt tortillachips og naturligvis den lækre tomatsalsa med avocado

Sund chili con carne med chokolade og tomatsalsa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chili con carne

  • ½ squash
  • ½ løg
  • ½ gulerod
  • ½ rød peber
  • 1 fed hvidløg
  • ½ røde chilier
  • 225 g hakket oksekød
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ spsk. spidskommen
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ spsk. akaciehonning
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 2½ dl oksebouillon
  • 10 g mørk chokolade, 70 %
  • ½ ds. sorte bønner

Salsa

  • ½ avocado
  • 50 g cherrytomater
  • ¼ lille rødløg
  • ½ frisk jalapenochili
  • ¼ lime, saften
  • ½ håndfuld frisk koriander
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Til servering

  • 20 g tortillachips
  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • Frisk koriander

Sådan gør du

  • Riv eller snit squash, løg, gulerod, peberfrugt og hvidløg fint. Steg sammen med oksekødet i lidt olie, til kødet er gennemstegt.
  • Tilsæt krydderier, og steg et par min.
  • Tilsæt honning, tomater, bouillon, grofthakket chokolade og drænede bønner. Lad simre i yderligere 30 min.
  • Snit avocado, tomater, rødløg og jalapeno i fine tern, og hak koriander fint. Rør sammen med limesaft, salt og peber.
  • Servér chili con carne med salsa, lidt tortillachips, yoghurt og frisk koriander.