Lilla sommersalat med bær

Guf løs af denne farverige sommersalat, der byder på små overraskelser af søde hindbær og brombær.

16. juni 2015 af Augusta Sørensen

Det skal du bruge

1 person
200 g lilla spidskål
Chiliflager
1 dl sort quinoa
1 citron, saften og skal
2 spsk. honning
1 økologisk vaniljestang
1 stor håndfuld hindbær
1 stor håndfuld brombær

Sådan laver du sommersalaten

  • Skyl quinoaen grundigt, og kog den i letsaltet vand i ca. 4 min. Den skal stadig have bid.
  • Hak hele vaniljestangen i små stykker, og blend den med citronsaft og honning til en kraftig dressing.
  • Vend dressingen i den kogte quinoa, og lad den trække, så længe det er muligt.
  • Skyl spidskålen, skær stokken fra, og hak resten til smuld på food­processoren.
  • Smag det til med chiliflager og lidt citronskal.
  • Anret quinoa og bær på en tallerken, riv en masse citronskal over anretningen, og dæk det hele til med det lilla spidskålssmuld.


Se hvordan du laver sommersalaten i videoen nedenfor

Augusta Sørensen

Kvinden bag de sunde og saftige grønsagsbomber er nomadekok og madkunstner Augusta Sørensen.

Augusta har sit eget firma MADKAS og i de seneste to år har hun boet og skabt spiseoplevelser i sin autocamper.

Ud over at lave lækre opskrifter til I Form, har Augusta en MadSymfoni på tour i Holland og har desuden skabt en spiselig keramik oplevelse på Kunsthal Charlottenborg.
Tidligere har Augusta arbejdet på restaurant Geist ved Bo Bech og lavet madteater med Mette Martinussen.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: