Lammefrikassé til halvmaratonløberen

Mums! Mormormad med lam, kartofler og gulerødder.

24. januar 2013 af I FORM

(2-2½ time uden opsyn)

2 personer
300 g skært lammekød i store tern (og gerne nogle ben ved siden af)
1 løg
2 laurbærblade
3 gulerødder
3 porrer
1 citron
1 bundt dild
200 g små kartofler
200 g bælgede ærter
Salt og peber
2 tsk. majsstivelse


Tilbehør

Groft brød

  • Rens alle grønsager. Skær kartoflerne i halve. Skær to porrer og to gulerødder i små pæne stykker, og gem dem. Del citronen i kvarter efter at have skyllet den grundigt.
  • Skær den sidste gulerod og porre i større stykker, og kom i gryden med kvarte pillede løg, laurbær og kød. Dæk med vand.
  • Kog op, og skum af. Hæld frisk vand på, og bring til kogepunktet. Læg låg på, og sæt det på mindste blus.
  • Løb de 21,5 km, og når du kommer hjem, hælder du gulerødder, porrer, citron og kartofler i gryden og går i bad.
  • Efter 20 min. kommes ærter og halvdelen af dilden ved. Smag til med salt og peber.
  • Ca. 2 dl af suppen fra kogning jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand og røres så i gryden.
  • Retten serveres med mere frisk dild og groft brød.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: