Lammefrikassé

2, 75 timer

Mums! Mormormad med lam, kartofler og gulerødder.

Lammefrikassé

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g skært lammekød i store tern (og gerne nogle ben ved siden af)
  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 3 gulerødder
  • 3 porrer
  • 1 citron
  • 1 bundt dild
  • 200 g små kartofler
  • 200 g bælgede ærter
  • Salt og peber
  • 2 tsk. majsstivelse

Tilbehør

  • Groft brød

Tilberedning

  • Rens alle grønsager. Skær kartoflerne i halve. Skær to porrer og to gulerødder i små pæne stykker, og gem dem. Del citronen i kvarter efter at have skyllet den grundigt.

  • Skær den sidste gulerod og porre i større stykker, og kom i gryden med kvarte pillede løg, laurbær og kød. Dæk med vand.

  • Kog op, og skum af. Hæld frisk vand på, og bring til kogepunktet. Læg låg på, og sæt det på mindste blus.

  • Løb de 21,5 km, og når du kommer hjem, hælder du gulerødder, porrer, citron og kartofler i gryden og går i bad.

  • Efter 20 min. kommes ærter og halvdelen af dilden ved. Smag til med salt og peber.

  • Ca. 2 dl af suppen fra kogning jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand og røres så i gryden.

  • Retten serveres med mere frisk dild og groft brød.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background