Lammefrikassé
Mums! Mormormad med lam, kartofler og gulerødder.
Mums! Mormormad med lam, kartofler og gulerødder.
Rens alle grønsager. Skær kartoflerne i halve. Skær to porrer og to gulerødder i små pæne stykker, og gem dem. Del citronen i kvarter efter at have skyllet den grundigt.
Skær den sidste gulerod og porre i større stykker, og kom i gryden med kvarte pillede løg, laurbær og kød. Dæk med vand.
Kog op, og skum af. Hæld frisk vand på, og bring til kogepunktet. Læg låg på, og sæt det på mindste blus.
Løb de 21,5 km, og når du kommer hjem, hælder du gulerødder, porrer, citron og kartofler i gryden og går i bad.
Efter 20 min. kommes ærter og halvdelen af dilden ved. Smag til med salt og peber.
Ca. 2 dl af suppen fra kogning jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand og røres så i gryden.
Retten serveres med mere frisk dild og groft brød.