Lammefrikassé

2, 75 timer

Mums! Mormormad med lam, kartofler og gulerødder.

Lammefrikassé

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g skært lammekød i store tern (og gerne nogle ben ved siden af)
  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 3 gulerødder
  • 3 porrer
  • 1 citron
  • 1 bundt dild
  • 200 g små kartofler
  • 200 g bælgede ærter
  • Salt og peber
  • 2 tsk. majsstivelse

Tilbehør

  • Groft brød

Tilberedning

  • Rens alle grønsager. Skær kartoflerne i halve. Skær to porrer og to gulerødder i små pæne stykker, og gem dem. Del citronen i kvarter efter at have skyllet den grundigt.

  • Skær den sidste gulerod og porre i større stykker, og kom i gryden med kvarte pillede løg, laurbær og kød. Dæk med vand.

  • Kog op, og skum af. Hæld frisk vand på, og bring til kogepunktet. Læg låg på, og sæt det på mindste blus.

  • Løb de 21,5 km, og når du kommer hjem, hælder du gulerødder, porrer, citron og kartofler i gryden og går i bad.

  • Efter 20 min. kommes ærter og halvdelen af dilden ved. Smag til med salt og peber.

  • Ca. 2 dl af suppen fra kogning jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand og røres så i gryden.

  • Retten serveres med mere frisk dild og groft brød.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background