Lammefrikassé

2, 75 timer

Mums! Mormormad med lam, kartofler og gulerødder.

Lammefrikassé

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g skært lammekød i store tern (og gerne nogle ben ved siden af)
  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 3 gulerødder
  • 3 porrer
  • 1 citron
  • 1 bundt dild
  • 200 g små kartofler
  • 200 g bælgede ærter
  • Salt og peber
  • 2 tsk. majsstivelse

Tilbehør

  • Groft brød

Tilberedning

  • Rens alle grønsager. Skær kartoflerne i halve. Skær to porrer og to gulerødder i små pæne stykker, og gem dem. Del citronen i kvarter efter at have skyllet den grundigt.
  • Skær den sidste gulerod og porre i større stykker, og kom i gryden med kvarte pillede løg, laurbær og kød. Dæk med vand.
  • Kog op, og skum af. Hæld frisk vand på, og bring til kogepunktet. Læg låg på, og sæt det på mindste blus.
  • Løb de 21,5 km, og når du kommer hjem, hælder du gulerødder, porrer, citron og kartofler i gryden og går i bad.
  • Efter 20 min. kommes ærter og halvdelen af dilden ved. Smag til med salt og peber.
  • Ca. 2 dl af suppen fra kogning jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand og røres så i gryden.
  • Retten serveres med mere frisk dild og groft brød.