Rösti med røget laks og æble-jordskokkesalat

25 minutter
504 kcal

Prøv I FORMs nemme og lækre rösti med røget laks og æble-jordskokkesalat, for en sund og smagfuld aftensmad.

Tallerken med rösti, laks, æble og jordskokke

Rösti med røget laks og æble-jordskokkesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 400 g kartoffel
  • 1 bundt purløg
  • 1 håndfuld dild
  • 1 æg
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 jordskokker
  • ½ æble
  • 1 citron
  • 200 g røget laks

Sådan gør du

  • Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet, og klip purløg og dild fint. Gem et par fine dildkviste til anretning.
  • Bland de revne kartofler med æg samt purløg og dild. Rør godt rundt.
  • Steg 6 flade "kartoffelkager" i olivenolie på en stor pande eller en blinispande med slip-let-belægning. Læg röstiene på køkkenrulle, og giv dem et drys salt og et kværn peber.
  • Skær jordskokker og æble i tynde skiver, gerne på et snittejern. Dryp med citronsaft, og anret med dild.
  • Anret rösti med laks, citron og de marinerede jordskokke-æble-skiver.

TIP! Gør dine rösti lidt sundere ved at blande revet gulerod og knoldselleri i kartoffelmassen.