Rødbedesuppe med grønkålschips

1 time
219 kcal

Supper er gode året rundt, men de kan altså noget ekstra, når det er bidende koldt udenfor. Vi har smidt et ordentligt læs grøntsager i suppegryden, tilsat krydderier og ladet dem simre. Prøv eksempelvis denne skønne og farverige rødbedesuppe med grønkålschips.

Rødbedesuppe

Rødbedesuppe med grønkålschips

1 time
219 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

  • 250 g rødbede
  • ½ porre
  • 1 fed hvidløg
  • 7½ g ingefær
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • ½ tsk. timian, tørret
  • ¾ dl skyr
  • ½ liter vand
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Toppings

  • 2 spsk. skyr
  • 2 spsk. pistacienødder, usaltede

Tilberedning

  • Skræl og skær rødbeder i tern. Læg dem i et fad, dæk med stanniol, og bag ved 200 gr. i 25-30 min. Sænk varmen til 150 gr., og gå i gang med grønkålschips (se opskrift).
  • Skær porren i skiver, og hak hvidløg og ingefær fint. Kom det samt rødbeder og de øv­rige ingredienser i en gryde.
  • Bring suppen i kog, og skru ned for varmen. Lad den simre under låg i 15-20 min.
  • Purér suppen med en stavblender. Smag til med salt, peber og timian.
  • Anret suppen med en klat skyr, grønkålschips og grofthakkede pistacienødder.

Har du rødbeder tilovers? Så er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke retter du kan bruge dem i. Her finder du bl.a. opskrifter på rødbedepandekager, rødbedebrød og rødbedehummus.


Grønkålschips
© iStock

Grønkålschips

30 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 4 grønkålsblade
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. løgpulver
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Fjern, og kassér grønkålsstilkene. Riv bladene i mindre stykker, skyl, og tør grundigt.
  • Massér forsigtigt oliven­olie ind i alle kålstykkerne. Tilføj krydderier, og vend godt.
  • Fordel grønkålen på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 150 gr. i 20-24 min. Vend dem gerne undervejs.