Rødbede giver ilt til musklerne

Rødbeder indeholder nitrat, som kroppen omdanner til stoffer, der påvirker blodårernes yderste forgreninger, så der strømmer mere ilt til musklerne. Resultatet er en bedre iltudnyttelse, der øger præstationsevnen under krævende konditionstræning.

Rødbede giver dig mere ilt at løbe på.

Sådan får du mest ud af rødbede

For at få bedst virkning skal du have i omegnen af 500 ml rødbedesaft, der indtages 1-3 timer før din træning. Du kan alternativt købe særlige shots, hvor man har opkoncentreret stofferne, så 70 ml dækker hele behovet.

Vigtigt er i den forbindelse, at du undlader at børste tænder senest en time efter rødbedeindtaget. Er din mundhule renset for bakterier, kan kroppen ikke omdanne rødbedens nitrat til det aktive nitrit.

Andre kilder til nitrat

Spinat og andre mørke bladgrønsager rummer også en del. Mængden svinger dog, og det kan være vanskeligt at komme op på den præstationsfremmende mængde.

Hvilken træning gavner det

Især træningsformer, hvor du ligger på grænsen af din iltoptagelse. Fx under benhårde intervaller eller når du løber 5- og 10 km-løb.

Din timing

1-3 timer før træning.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background