Søde rispapirsruller med limedip og spicy mangodip
4 personer
Limedip:
½ dl skyr
Saft og skal af ½ økolime
½ spsk. akaciehonning
Spicy mangodip:
½ mango
1 tsk. ingefær, fintrevet
1 spsk. citronsaft
En lille smule cayennepeber
Rispapirsruller:
½ mango
1 appelsin
1 æble
2 kiwier
125 g brombær
1-2 håndfulde friske krydderurter, fx mynte og citronmelisse
8 stykker rispapir
Sådan laver du søde rispapirsruller
- Lav limedippen ved at røre alle ingredienserne grundigt sammen.
- Blend alle ingredienserne til den spicy mangodip sammen til en lækker og cremet konsistens.
- Vask frugt og krydderurter, og skær det ud i passende stykker.
- Fyld et stort fad eller en stegepande med varmt vand, og dyp et stykke rispapir i det i et par sekunder, til det er blødgjort.
- Tag forsigtigt rispapiret op, og læg det på et skærebræt.
- Fyld midten af rispapiret med frugt og krydderurter, og fold den side, der er nærmest dig, forsigtigt ind over fyldet.
- Fold derefter siderne ind mod midten, og rul forsigtigt rispapirsrullen, til den er lukket.
- Gentag processen, til du har lavet alle rispapirsrullerne.
- Skær forsigtigt rispapirsrullerne over på midten, og servér dem med limedip og mangodip ved siden af.
Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her
Næringsindhold pr. person:
Energi: 201 kcal
Protein: 4,5 g
Fedt: 1,4 g
Kulhydrat: 44,6 g
Kostfibre: 4,5 g