Pighvar med grønne bønner, hollandaise og ovnstegte kartofler

Smid koteletten af grillen og høst hjertevenlige omega-3-fedtsyrer med en fisk i stedet.

12. juli 2016 af Anne Larsen og Martin Kreutzer

4 personer
4 pighvarfileter
Ekstra jomfruolivenolie
1 kg små nye kartofler
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og sort peber
50 g frisésalat
1 håndfuld bredbladet persille
400 g grønne bønner
4 limefrugter


Hollandaisesauce

2 past. æggeblommer
1½ tsk. citronsaft
0,5 dl koldpresset rapsolie


  • Skær kartoflerne i kvarter. Gnid med olivenolie, krydr med salt og peber, og bag dem ved 200 grader i 30 min.
  • Skyl og slyng salat og persille. Skyl bønnerne, og læg dem i en skål med lidt salt og et dryp rapsolie. Hæld kogende vand på, læg låg på, og lad det stå i 5 min. Hæld så vandet fra.
  • Skær limefrugterne. Dup fisken tør, pensl med olie, og drys med salt.
  • Pisk æg og citron over laveste blus. Pisk konstant, mens olien dryppes i. Pisk, til saucen er tyk. Smag til med salt og peber. Serveres lun, ikke varm.
  • Grill fisken få min. på hver side, og anret på tallerkener med tilbehøret.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler