Pighvar med grønne bønner, hollandaise og ovnstegte kartofler

35 minutter
521 kcal

Smid koteletten af grillen og høst hjertevenlige omega-3-fedtsyrer med en fisk i stedet.

Pighvar med grønne bønner, hollandaise og ovnstegte kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 pighvarfileter
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • ½ kg små nye kartofler
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og sort peber
  • 25 g frisésalat
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • 200 g grønne bønner
  • 2 limefrugter

Hollandaisesauce

  • 1 past. æggeblommer
  • ¾ tsk. citronsaft
  • dl koldpresset rapsolie

Tilberedning

  • Skær kartoflerne i kvarter. Gnid med olivenolie, krydr med salt og peber, og bag dem ved 200 grader i 30 min.
  • Skyl og slyng salat og persille. Skyl bønnerne, og læg dem i en skål med lidt salt og et dryp rapsolie. Hæld kogende vand på, læg låg på, og lad det stå i 5 min. Hæld så vandet fra.
  • Skær limefrugterne. Dup fisken tør, pensl med olie, og drys med salt.
  • Pisk æg og citron over laveste blus. Pisk konstant, mens olien dryppes i. Pisk, til saucen er tyk. Smag til med salt og peber. Serveres lun, ikke varm.
  • Grill fisken få min. på hver side, og anret på tallerkener med tilbehøret.