Pighvar med grønne bønner, hollandaise og ovnstegte kartofler

Smid koteletten af grillen og høst hjertevenlige omega-3-fedtsyrer med en fisk i stedet.

12. juli 2016 af Anne Larsen og Martin Kreutzer

4 personer
4 pighvarfileter
Ekstra jomfruolivenolie
1 kg små nye kartofler
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og sort peber
50 g frisésalat
1 håndfuld bredbladet persille
400 g grønne bønner
4 limefrugter


Hollandaisesauce

2 past. æggeblommer
1½ tsk. citronsaft
0,5 dl koldpresset rapsolie


  • Skær kartoflerne i kvarter. Gnid med olivenolie, krydr med salt og peber, og bag dem ved 200 grader i 30 min.
  • Skyl og slyng salat og persille. Skyl bønnerne, og læg dem i en skål med lidt salt og et dryp rapsolie. Hæld kogende vand på, læg låg på, og lad det stå i 5 min. Hæld så vandet fra.
  • Skær limefrugterne. Dup fisken tør, pensl med olie, og drys med salt.
  • Pisk æg og citron over laveste blus. Pisk konstant, mens olien dryppes i. Pisk, til saucen er tyk. Smag til med salt og peber. Serveres lun, ikke varm.
  • Grill fisken få min. på hver side, og anret på tallerkener med tilbehøret.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: