Kalvefrikadeller med ingefær

40 minutter

Broccoli, spinat og to slags bønner med ingefærdressing til kalvefrikadeller med ingefær.

Kalvefrikadeller med ingefær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 250 g hakket kalvekød, alternativt kalv svin med lavt fedtindhold
  • 1 skalotteløg
  • 1 knold ingefær, ca. 20 g
  • 1 æg
  • 2 spsk. fuldkornsmel
  • 2 spsk. minimælk
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g broccolibuketter
  • 100 g grønne bønner
  • 50 g edamamebønner (Edamamebønner købes i dybfrost, tøs op, og bønnerne presses ud og varmebehandles jf. vejledningen.)
  • 50 g spæd spinat

Dressing

  • 2 tsk. koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. creamy peanutbutter
  • 1 spsk. limesaft
  • 2 spsk. soja
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • 2 tsk. agavesirup eller akaciehonning

Sådan gør du

  • Rør kødet med fintrevet løg og ingefær, æg, mel, mælk samt lidt salt og peber. Det kan være en god idé at røre kødet med en håndmixer, der har kødkroge

  • Form frikadeller, og steg dem på en slip let-pande, som er smurt med olivenolie

  • Kom broccoli, bønner og edamamebønner i en gryde

  • Dryp med rapsolie, og drys let med salt

  • Hæld kogende vand over. Kog det op, og hæld straks vandet fra

  • Pisk dressingen, og smag den til med honning og lime, altså det søde og det sure skal være i balance.

  • Anret frikadellerne med grønsager og den friske spæde spinat

  • Dryp med dressingen

LÆS OGSÅ: 7 lækre opskrifter på sunde frikadeller


Newsletter background