Kalvefrikadeller med ingefær

40 minutter

Broccoli, spinat og to slags bønner med ingefærdressing til kalvefrikadeller med ingefær.

Kalvefrikadeller med ingefær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 250 g hakket kalvekød, alternativt kalv svin med lavt fedtindhold
  • 1 skalotteløg
  • 1 knold ingefær, ca. 20 g
  • 1 æg
  • 2 spsk. fuldkornsmel
  • 2 spsk. minimælk
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g broccolibuketter
  • 100 g grønne bønner
  • 50 g edamamebønner (Edamamebønner købes i dybfrost, tøs op, og bønnerne presses ud og varmebehandles jf. vejledningen.)
  • 50 g spæd spinat

Dressing

  • 2 tsk. koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. creamy peanutbutter
  • 1 spsk. limesaft
  • 2 spsk. soja
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • 2 tsk. agavesirup eller akaciehonning

Sådan gør du

  • Rør kødet med fintrevet løg og ingefær, æg, mel, mælk samt lidt salt og peber. Det kan være en god idé at røre kødet med en håndmixer, der har kødkroge

  • Form frikadeller, og steg dem på en slip let-pande, som er smurt med olivenolie

  • Kom broccoli, bønner og edamamebønner i en gryde

  • Dryp med rapsolie, og drys let med salt

  • Hæld kogende vand over. Kog det op, og hæld straks vandet fra

  • Pisk dressingen, og smag den til med honning og lime, altså det søde og det sure skal være i balance.

  • Anret frikadellerne med grønsager og den friske spæde spinat

  • Dryp med dressingen

LÆS OGSÅ: 7 lækre opskrifter på sunde frikadeller


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background