Kalvefrikadeller med ingefær

Broccoli, spinat og to slags bønner med ingefærdressing til kalvefrikadeller med ingefær.

2. april 2013 af I FORM

2 personer

250 g hakket kalvekød, alternativt kalv svin med lavt fedtindhold
1 skalotteløg
1 knold ingefær, ca. 20 g
1 æg
2 spsk. fuldkornsmel
2 spsk. minimælk
Havsalt og friskkværnet sort peber
1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
100 g broccolibuketter
100 g grønne bønner
50 g edamamebønner (Edamamebønner købes i dybfrost, tøs op, og bønnerne presses ud og varmebehandles jf. vejledningen.)
50 g spæd spinat

Dressing

2 tsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. creamy peanutbutter
1 spsk. limesaft
2 spsk. soja
1 tsk. fi ntrevet ingefær
2 tsk. agavesirup eller akaciehonning

Sådan gør du

  • Rør kødet med fintrevet løg og ingefær, æg, mel, mælk samt lidt salt og peber. Det kan være en god idé at røre kødet med en håndmixer, der har kødkroge
  • Form frikadeller, og steg dem på en slip let-pande, som er smurt med olivenolie
  • Kom broccoli, bønner og edamamebønner i en gryde
  • Dryp med rapsolie, og drys let med salt
  • Hæld kogende vand over. Kog det op, og hæld straks vandet fra
  • Pisk dressingen, og smag den til med honning og lime, altså det søde og det sure skal være i balance.
  • Anret frikadellerne med grønsager og den friske spæde spinat
  • Dryp med dressingen

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler