Mulligatawny med gurkemeje

2 timer
606 kcal

Lav en blød og krydret karrysuppe med gurkemeje, svampe og kylling til aftensmad. Se hvordan herunder.

Mulligatawny med gurkemeje

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 75 g sort quinoa, kan også være lyse eller røde
  • havsalt
  • 200 g kogt kyllingekød
  • 100 g svampe, fx kantareller, champignoner, shiitake, østershatte o.a.
  • 3 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. finrevet ingefær
  • 1 spsk. karry
  • 2 tsk. stødt gurkemeje, ellergerne fintrevet frisk rod
  • 1 tsk. stødte, tørrede chiliflager
  • 4 1⁄2 dl hønsebouillon*
  • 1 1⁄2 dl kokosmælk
  • lime
  • 75 g sort quinoa, kan også være lyse eller røde
  • havsalt
  • 200 g kogt kyllingekød
  • 100 g svampe, fx kantareller, champignoner, shiitake, østershatte o.a.
  • 3 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. finrevet ingefær
  • 1 spsk. karry
  • 2 tsk. stødt gurkemeje, ellergerne fintrevet frisk rod
  • 1 tsk. stødte, tørrede chiliflager
  • 4 1⁄2 dl hønsebouillon*
  • 1 1⁄2 dl kokosmælk
  • lime

*Hønsebouillon:

  • 1 kylling
  • vand

suppevisk af:

  • 1 gult løg
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 persillerod
  • 1 lille blok knoldselleri
  • 1 buket timian, bundet
  • 10 sorte peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • havsalt

Sådan laver du mulligatawny

  • Kog quinoa i letsaltet vand iflg. emballagens anvisning.

  • Gør svampene i stand, børst dem rene, skær rodenderne til. Rist dem i to teskefulde olivenolie, og hold dem lune.

  • Skyl koriander, nip den og pak den ind i køkkenrulle.

  • Skær hvidløg helt fint og steg kort tid i en teskefuld olivenolie, kom ingefær, karry, gurkemeje og chili ved, spæd med bouillon og kokosmælk. Lad suppen simre i 5 minutter, smag den til med salt og limesaft.

  • Anret suppen med kylling, svampe, quinoa og koriander.

*Hønsebouillon

  • Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.

  • Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.

  • Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.

  • Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.

  • Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.