Meatzaa med grønne tomater

Skift den klassiske pizzabund ud med hakket oksekød og skrue op på for proteinerne. Denne er med grønne tomater og pastinak.

6. marts 2015 af Luise Vindahl og Michelle Kristensen

Meatzza med grønne tomater

4 personer

2-3 grønne tomater, alt. røde eller blandede

Bund

600 g hakket oksekød (max 10 %)
1/3 porre
1 lille pastinak
½ spsk. tørret timian
¼ tsk. peber
2/3 tsk. salt
1 æg

Pastinakmos

1/3 porre
1 pastinak
1 lille fed knust hvidløg
½ spsk. mayonnaise
¼ tsk. salt

Tilbehør
Valgfri salat/gnavegrønt

 

Sådan laver du meatzza

    • Riv pastinak på den grove side på rive­jernet, og snit porren fint.

 

  • Rør grønt­sa­gerne sammen med oksekødet og krydderierne i en skål. Tilsæt herefter æggene, fordel farsen på en beklædt bageplade, og tryk den flad til en pizzabund.

 

 

  • Bag "bunden" i ovnen ved 175 grader i 15 min. Den kan godt væde lidt, men væsken kan du hælde fra bagefter.

 

 

  • Imens koges pastinak og porrer i ca. 15 min. alt efter størrelsen.

 

 

  • Hæld vandet fra grønt­sagerne, og kom hvidløg, mayonnaise og salt ned ved, og blend det hele sammen med en stavblender.

 

 

  • Fordel mosen på meatzzaen, og pynt med friske tomater i skiver.

 

 

  • Spis en salat eller gnavegrønt til.

 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: