Meatzaa med grønne tomater

Skift den klassiske pizzabund ud med hakket oksekød og skrue op på for proteinerne. Denne er med grønne tomater og pastinak.

Meatzza med grønne tomater

4 personer

2-3 grønne tomater, alt. røde eller blandede

Bund

600 g hakket oksekød (max 10 %)
1/3 porre
1 lille pastinak
½ spsk. tørret timian
¼ tsk. peber
2/3 tsk. salt
1 æg

Pastinakmos

1/3 porre
1 pastinak
1 lille fed knust hvidløg
½ spsk. mayonnaise
¼ tsk. salt

Tilbehør
Valgfri salat/gnavegrønt

 

Sådan laver du meatzza

    • Riv pastinak på den grove side på rive­jernet, og snit porren fint.

 

  • Rør grønt­sa­gerne sammen med oksekødet og krydderierne i en skål. Tilsæt herefter æggene, fordel farsen på en beklædt bageplade, og tryk den flad til en pizzabund.

 

 

  • Bag "bunden" i ovnen ved 175 grader i 15 min. Den kan godt væde lidt, men væsken kan du hælde fra bagefter.

 

 

  • Imens koges pastinak og porrer i ca. 15 min. alt efter størrelsen.

 

 

  • Hæld vandet fra grønt­sagerne, og kom hvidløg, mayonnaise og salt ned ved, og blend det hele sammen med en stavblender.

 

 

  • Fordel mosen på meatzzaen, og pynt med friske tomater i skiver.

 

 

  • Spis en salat eller gnavegrønt til.

 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: