Meatzaa med grønne tomater

35 minutter
276,3 kcal

Skift den klassiske pizzabund ud med hakket oksekød og skrue op på for proteinerne. Denne er med grønne tomater og pastinak.

Meatzza med grønne tomater

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 grønne tomater, alt. røde eller blandede

Bund

  • 300 g hakket oksekød (max 10 %)
  • ¼ porre
  • ½ lille pastinak
  • ¼ spsk. tørret timian
  • ¼ tsk. peber
  • 1 tsk. salt
  • ½ æg

Pastinakmos

  • ¼ porre
  • ½ pastinak
  • ½ fed knust hvidløg
  • ¼ spsk. mayonnaise
  • ¼ tsk. salt

Tilbehør

  • Valgfri salat/gnavegrønt

Sådan laver du meatzza

  • Riv pastinak på den grove side på rive­jernet, og snit porren fint.
  • Riv pastinak på den grove side på rive­jernet, og snit porren fint.

  • Rør grønt­sa­gerne sammen med oksekødet og krydderierne i en skål. Tilsæt herefter æggene, fordel farsen på en beklædt bageplade, og tryk den flad til en pizzabund.

  • Bag "bunden" i ovnen ved 175 grader i 15 min. Den kan godt væde lidt, men væsken kan du hælde fra bagefter.

  • Imens koges pastinak og porrer i ca. 15 min. alt efter størrelsen.

  • Hæld vandet fra grønt­sagerne, og kom hvidløg, mayonnaise og salt ned ved, og blend det hele sammen med en stavblender.

  • Fordel mosen på meatzzaen, og pynt med friske tomater i skiver.

  • Spis en salat eller gnavegrønt til.