Meatzaa med grønne tomater

35 minutter
276,3 kcal

Skift den klassiske pizzabund ud med hakket oksekød og skrue op på for proteinerne. Denne er med grønne tomater og pastinak.

Meatzza med grønne tomater

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 grønne tomater, alt. røde eller blandede

Bund

  • 300 g hakket oksekød (max 10 %)
  • ¼ porre
  • ½ lille pastinak
  • ¼ spsk. tørret timian
  • ¼ tsk. peber
  • 1 tsk. salt
  • ½ æg

Pastinakmos

  • ¼ porre
  • ½ pastinak
  • ½ fed knust hvidløg
  • ¼ spsk. mayonnaise
  • ¼ tsk. salt

Tilbehør

  • Valgfri salat/gnavegrønt

Sådan laver du meatzza

  • Riv pastinak på den grove side på rive­jernet, og snit porren fint.

  • Riv pastinak på den grove side på rive­jernet, og snit porren fint.
  • Rør grønt­sa­gerne sammen med oksekødet og krydderierne i en skål. Tilsæt herefter æggene, fordel farsen på en beklædt bageplade, og tryk den flad til en pizzabund.
  • Bag "bunden" i ovnen ved 175 grader i 15 min. Den kan godt væde lidt, men væsken kan du hælde fra bagefter.
  • Imens koges pastinak og porrer i ca. 15 min. alt efter størrelsen.
  • Hæld vandet fra grønt­sagerne, og kom hvidløg, mayonnaise og salt ned ved, og blend det hele sammen med en stavblender.
  • Fordel mosen på meatzzaen, og pynt med friske tomater i skiver.
  • Spis en salat eller gnavegrønt til.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background