Sommersalat med kylling og quinoa
Gør aftensmad let og sund som en leg på bare 30 minutter. Prøv foreksempel at lave denne lette sommersalat med kylling, quinoa og rødbeder.
Gør aftensmad let og sund som en leg på bare 30 minutter. Prøv foreksempel at lave denne lette sommersalat med kylling, quinoa og rødbeder.
Store rødbeder skrubbes og bages i ovn eller koges – i en time. Mindre rødbeder skal have kortere tid. Herefter afkøles de og pilles.
Man kan også, i denne salat, bruge nye rødbeder rå, som rives groft.
Steg kylling i olie og smør, krydr undervejs med salt, peber og chili. Læg det til afkøling på fedtsugende papir.
Lige inden det blandes i salaten, dryppes det med rigeligt citronsaft.
Gør bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie i 3 minutter. Kom dem straks over i iskoldt vand/vand med isterninger. Læg dem til afdrypning i en sigte.
Skær rødbede i tern – eller riv den groft.
Skyl og slyng salat ren og tør.
Kom dressing i en skål sammen med skyr, og rør det sammen.
Vend kylling, bønner, rødbede, salat og quinoa heri.
Anret salaten.
Lav din egen dijoninaigrette
0,5 dl hvidvinseddike,1 spsk. dijonsennep, 2 dl ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og kværnet sort peber. Pisk eddike med sennep, og hæld nu olie under konstant piskning i en tynd, uafbrudt stråle.
Smag til med salt og peber.