Sommersalat med kylling og quinoa

30 minutter
267 kcal

Gør aftensmad let og sund som en leg på bare 30 minutter. Prøv foreksempel at lave denne lette sommersalat med kylling, quinoa og rødbeder.

Sommersalat med kylling

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 150 g kyllingebryst i tern
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. smør
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • ½ tsk. stødt tørret chili
  • 1 citron
  • 200 g grønne bønner
  • Koldpresset rapsolie
  • 100 g kogt eller bagt rødbede
  • 100 g salatmix af spæde salater
  • 40 g kogt quinoa (svarer til 20 g rå quinoa)
  • 2 tsk. dijonvinaigrette
  • 4 spsk. skyr

Sådan laver du sommersalat

  • Store rødbeder skrubbes og bages i ovn eller koges – i en time. Mindre rødbeder skal have kortere tid. Herefter afkøles de og pilles.

  • Man kan også, i denne salat, bruge nye rød­beder rå, som rives groft.

  • Steg kylling i olie og smør, krydr undervejs med salt, peber og chili. Læg det til afkøling på fedtsugende papir.

  • Lige inden det blandes i salaten, dryppes det med rigeligt citronsaft.

  • Gør bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie i 3 minutter. Kom dem straks over i iskoldt vand/vand med isterninger. Læg dem til afdrypning i en sigte.

  • Skær rødbede i tern – eller riv den groft.

  • Skyl og slyng salat ren og tør.

  • Kom dressing i en skål sammen med skyr, og rør det sammen.

  • Vend kylling, bønner, rødbede, salat og quinoa heri.

  • Anret salaten.

Lav din egen dijoninaigrette

  • 0,5 dl hvidvinseddike,1 spsk. dijon­sennep, 2 dl ekstra jomfruolivenolie

  • Havsalt og kværnet sort peber. Pisk eddike med sennep, og hæld nu olie under konstant piskning i en tynd, uafbrudt stråle.

  • Smag til med salt og peber.