Kold kokossuppe med kam­musling, melon og mynte

2,5 timer
600 kcal

Kammuslinger er et magert skaldyr, der indeholder masser af protein og meget lidt fedt. Spis derfor løs af denne velsmagende suppe med kammusling.

Suppe med muslinger

ALT GODT FRA HAVET Spis gerne 350 g fisk og skaldyr om ugen – heraf 200 g fed fisk.

© wichmann+bendtsen

Kold kokossuppe med kammuslinger

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 4 ferske kammuslinger
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • ½ citron, saften
  • 1 ds. kokosmælk, light
  • ½ grøn chili
  • 1 dl dild
  • 1 dl mynte
  • 1 agurk
  • 1 lille honningmelon
  • 1 avocado
  • 4 isterninger
  • 2 skiv. rugbrød, ca. 70 g

Sådan laver du suppe med kammuslinger

  • Skær hver kammusling i 3 skiver, og læg dem i et lag på et fad. Drys med salt og sukker, og pres citronsaft ud over muslingerne. Lad dem trække i køleskabet 2-3 timer.
  • Lun kokosmælk med hakket chili i en gryde, smag til med lidt salt, og stil den til side.
  • Skyl dild og mynte, skræl agurken, og skær den i skiver. Fjern skallen fra melon, og skær melonkødet i tern. Gem lidt af alt det grønne til topping, og kom resten i en blender sammen med avocadoen minus sten og skal.
  • Tilsæt den lune kokosmælk – si chilien fra, hvis det bliver for stærkt for dine smagsløg. Blend til en cremet suppe, og smag til. Tilsæt isterninger lige inden servering.
  • Anret suppen med kammuslinger, agurk, melon og urter. Servér ristede rugbrødsstænger til.