Gourmetkartoffelmad med syltede radiser, asparges og gnavegrønt

20 minutter
382 kcal

Den klassiske kartoffelmad er intet mindre end en genial spise. Den er klimavenlig, sund, og du kan bruge dine rester. Her har vi lavet en sund deluxe-udgave.

kartoffelmad med asparges

VIDSTE DU ... Strukturen i kartofler ændres, når de køles. Det betyder lidt færre kalorier og mere guf til dine tarmbakterier.

© wichmann+bendtsen

Gourmetkartoffelmad med syltede radiser, asparges og gnavegrønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • 2 store kartofler
  • 6 asparges
  • 2 håndfuld babyspinat
  • 2 skiv. fuldkornsrugbrød
  • brøndkarse

Syltede radiser

  • 1 bundt radiser
  • 2 dl lys eddike
  • ¾ dl sukker
  • ¾ dl vand

Urtecreme

  • 150 g hytteost
  • 2 spsk. purløg
  • lidt citronsaft
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Gnavegrønt

  • 1 peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • ½ agurk

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne, og køl dem ned. Lynkog asparges, og køl ned.
  • Skær radiser i tynde skiver.
  • Kog sukker, eddike og vand op, til sukkeret opløses. Hæld den lune lage over radiserne.
  • Kom hytteost og purløg i en minihakker, og blend godt sammen. Smag til med citron, salt og peber.
  • Kom en lille håndfuld babyspinat på hver skive rugbrød.
  • Skær kartofler i skiver, og fordel på brødene.
  • Top med urtecreme, asparges, syltede radiser og brøndkarse.
  • Skær peberfrugt, gulerødder og agurk ud i stave, og servér til kartoffelmadderne.

TIP Lav endelig ekstra af urtecremen. Den er god som smørelse i sandwich eller som dip til gnavegrønt.