Kalvekød i wok med masser af grønt

20 minutter
576 kcal

Når aftensmaden skal være nem og hurtig, så er wok altid en sikker vinder. Her får du opskriften på wok med kalvekød og lækre grøntsager.

Skål med wok

VIL DU HAVE DET SPICY? Du kan selv skrue op og ned for, hvor stærk din wok skal være.

© wichmann+bendtsen

Kalvekød i wok med masser af grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 skalotteløg
  • 1 gulerod
  • ½ gul peberfrugt
  • ½ grøn peberfrugt
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ spidskål
  • rød chili
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 300 g mørt kalvekød i strimler, fx inderlår
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 4 spsk. soja
  • 4 forårsløg
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 hjertesalat
  • ½ agurk
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 1 håndfuld rødbedespirer eller lucernespirer
  • 1 håndfuld persille eller koriander

Sådan gør du

  • Skær løg, gulerod, peberfrugter og spidskål i strimler, og skær chili i tynde ringe.

  • Svits løgene i olie i en wok eller en pande med høj kant. Kom kødet i wokken, brun det, og steg videre.

  • Kom gulerod, peberfrugter, chili og spidskål ved, og vend godt. Kom derefter fiskesovs og soja ved, og vend godt. Kom forårsløg og kokosmælk ved, og varm det hele godt igennem.

  • Vend snittet salat og agurk i retten, og smag til med salt og peber. Anret med spirer og groftskåret persille.