Mørbrad i wok med blomkål og jordnødder
Tip!

Dup kødet tørt med køkkenrulle inden stegning. Så undgår du, at det “koger” på panden, men i stedet får en god stegeskorpe.

© wichmann+bendtsen

Mørbrad i wok med blomkål og jordnødder

Lynhurtig og lækker wok med mørbrad, blomkål og jordnødder. Det tager kun 30 minutter.

14. maj 2018 af I Form

Mørbrad i wok med blomkål og jordnødder

2 personer

2 skalotteløg, små
2 citrongræs
½ grøn chili
2 fed hvidløg
1 stor knold ingefær
2 tsk. mørk sesamolie
250 g svinemørbrad, afpudset
2 tsk. fiskesauce
2 tsk. østerssauce
2 stængler bladselleri
300 g blomkål
1½ dl kokosmælk
10 cherrytomater
Sort peber, friskkværnet
1 lime, saften
50 g fuldkornsnudler
1 bundt ærteskud
10 mynteblade
14 jordnødder

Sådan laver du mørbrad i wok

  • Skær skalotteløg, citrongræs, chili (gem et par ringe til anretning), hvidløg og ingefær ultrafint. Steg det blødt og blankt i olie i en wok. 
  • Skær kødet i fine skiver, og svits dem i wokken. Tilsæt fiskesauce og østerssauce, og vend godt. Spæd løbende op med 2 dl vand. 
  • Skær bladselleri og blomkål, og kom det i retten, og lad det simre i 5 min. Kom kokosmælk og tomater ved, og varm godt igennem. Smag til med fiskesauce, peber og limesaft. 
  • Kog imens nudlerne ifølge emballagens anvisning, og vend disse i retten i wokken. 
  • Anret med chiliringe, ærteskud, mynte og jordnødder.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 547 kcal
Protein: 36,4 g
Fedt: 24,3 g
Kulhydrat: 45 g
Kostfibre: 5,4 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler