Kalvesteak med ferskner, østershatte og kartofler

30 minutter
355 kcal

Frugt i maden kan sætte prikken over i'et i en ret som denne. Kalvesteak og kartofler er skønt i sig selv, men bliver i denne opskrift toppet op med ferskner og østershatte. Velbekomme.

Kalvesteak + kartofler

Kalvesteak med ferskner, østershatte og kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g små kartofler
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt mynte
  • 150 g østershatte
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 ferskner
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 kalvesteaks, filet eller mørbrad
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie til stegning af kød
  • 1 lille terning smør til stegning af kød
  • Lidt koldpresset rapsolie

Sådan laver du kalvesteak med grønt tilbehør

  • Skrub og kog kartoflerne. Hak lige dele persille og mynte meget fint.

  • Skær østershatte groft, og steg dem i olivenolie. Krydr med lidt salt og peber.

  • Skær fersknerne i fine både, og lad dem stege lidt med sammen med svampene. Kom eddiken ved, og lad den koge op omkring svampe og ferskner. Smag til med salt og peber.

  • Dup kødet med køkkenrulle. Varm olivenolie op på en pande, kom smørret ved, og lad det bruse af. Steg kødet på begge sider til ønsket rødme, ca. 4-5 min. på hver side afhængigt af kødets tykkelse. Tryk med fingeren på kødet, jo blødere, jo rødere er kødet.

  • Knus de kogte kartofler let, dryp dem med rapsolie, og giv dem et godt drys mynte og persille.

  • Anret kødet med svampe og ferskner, og placér kartoflerne ved siden af.

TIP!Du kan drysse alle slags krydderurter ud over dine kartofler og dermed give dem ekstra smag.