Kalvesteak med ferskner, østershatte og kartofler

30 minutter
355 kcal

Frugt i maden kan sætte prikken over i'et i en ret som denne. Kalvesteak og kartofler er skønt i sig selv, men bliver i denne opskrift toppet op med ferskner og østershatte. Velbekomme.

Kalvesteak + kartofler

Kalvesteak med ferskner, østershatte og kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g små kartofler
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt mynte
  • 150 g østershatte
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 ferskner
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 kalvesteaks, filet eller mørbrad
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie til stegning af kød
  • 1 lille terning smør til stegning af kød
  • Lidt koldpresset rapsolie

Sådan laver du kalvesteak med grønt tilbehør

  • Skrub og kog kartoflerne. Hak lige dele persille og mynte meget fint.

  • Skær østershatte groft, og steg dem i olivenolie. Krydr med lidt salt og peber.

  • Skær fersknerne i fine både, og lad dem stege lidt med sammen med svampene. Kom eddiken ved, og lad den koge op omkring svampe og ferskner. Smag til med salt og peber.

  • Dup kødet med køkkenrulle. Varm olivenolie op på en pande, kom smørret ved, og lad det bruse af. Steg kødet på begge sider til ønsket rødme, ca. 4-5 min. på hver side afhængigt af kødets tykkelse. Tryk med fingeren på kødet, jo blødere, jo rødere er kødet.

  • Knus de kogte kartofler let, dryp dem med rapsolie, og giv dem et godt drys mynte og persille.

  • Anret kødet med svampe og ferskner, og placér kartoflerne ved siden af.

TIP!Du kan drysse alle slags krydderurter ud over dine kartofler og dermed give dem ekstra smag.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background