Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos

30 minutter
530 kcal

Sådan laver du frisk citronkylling med lynsyltede rødløg og en frisk kartoffel-spinatmos. Så er der lækker aftensmad på 30 minutter.

Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos

Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

2 personer

  • 6 mellemstore kartofler, ca. 500 g
  • 2 kyllingebrystfileter uden skind
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. smør
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 1 stort rødløg
  • Saft af 2 citroner
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 gulerødder
  • 2 håndfulde ærteskud
  • 100 g spæd spinat eller hakket og frosset
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie

Sådan laver du citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos

  • Skræl og skær kartoflerne i tern, kog dem møre i usaltet vand.

  • Steg kyllingebrystfileterne i olie og smør: Varm olien op, lad smørret bruse op, og steg dem gyldne på begge sider.

  • Imens skæres løg i fine tern.

  • Kom disse på panden, og lad dem stege med.

  • Tilsæt citronsaft, og lad den koge op.

  • Tag nu kyllingefileterne op og bag dem færdige i ovnen ved 200 grader i ca. 7 minutter.

  • Imens kommer du honning, salt og peber på panden med løg og citron.

  • Lad det koge ind til en relish, og smag så til.

  • Skrub gulerødderne, og skær fine skiver/krøller med en tyndskræller eller et snittejern.

  • Hæld vandet fra kartoflerne, og mos disse med spinat og rapsolie.

  • Varm godt igennem, og smag til med salt og peber.

  • Anret mosen med kylling, rødløg og en salat af gulerodskrøller og ærteskud.

LÆS OGSÅ: Syltede rødløg – supernemt og lækkert