Pasta kan sagtens være sundt, hvis du sørger for at gøre den grønnere, så mængden af kalorier og kulhydrater fortyndes og fibermængden vokser.

Hjemmelavet pasta med rejer og asparges

Prøv denne smækre symfoni af grønne og gule toner forenet i frisk spinatpasta med stegte tigerrejer, modne tomater og knasende asparges.

14. marts 2014 af Michelle Kristensen

Det skal du bruge


Til 2 personer, men der er nok pastadej til 8 personer

Pasta:

400 g hvid hvede
100 g spinatblade
2 håndfulde friske basilikumblade
2 spsk. olivenolie
2 æg
½ tsk. havsalt

Skaldyr:

250 g store rejer
1 tsk. olivenolie til stegning
¼ tsk. salt
⅛ tsk. finthakket chili
¼ fed knust hvidløg

Grønt:

Dressing:

1 stor spsk. tahin
½ spsk. agavesirup
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. saft fra appelsin
1 spsk. vand
¼ tsk. salt

Pynt:

Citron + basilikum

Sådan gør du

  • Damp spinat og basilikum i 3-5 min. Lad det køle af, og vrid det forsigtigt, inden det køres sammen med olie, et æg og salt i foodprocessoren.
  • Hæld melet ud i en bunke, lav et hul i midten, og hæld spinatblandingen i. Knæk et æg ned i, og ælt. Tilsæt mere mel, hvis dejen ikke er fast. Du kan se, hvordan du laver hjemmelavet pasta i videoen her

  • Del dejen i fire, men brug kun det ene stykke, hvis du vil lave pasta til to. Resten kan holde sig i køleskabet et par dage.

  • Rul et stykke tyndt ud med en kagerulle, rul så som en pandekage, og skær "roulader“ a ½ cm.

  • Fold strimlerne ud, og kog dem i 10-15 min.
  • Svits rejerne med olie, chili, hvidløg og salt i 3-5 min. Kør ingredienserne til dressingen i en foodprocessor.

  • Steg tomaterne i halve i 1 min. på hver side, damp asparges i 30 sek., og skær forårsløget, som du ønsker.

  • Anret, og pynt med citron og basilikum.

TIP

Du kan evt. lave pizzabunde af den resterende dej, hvis du ikke vil lave pasta af det hele. Så ruller du bare dejen tyndt ud og bager bundene ved 175˚ i 5-10 min.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: