Hjemmelavet pasta med rejer og asparges

45 minutter
460 kcal

Prøv denne smækre symfoni af grønne og gule toner forenet i frisk spinatpasta med stegte tigerrejer, modne tomater og knasende asparges.

Hjemmelavet pasta med rejer og asparges

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer, men der er nok pastadej til 8 personer

Pasta

  • 400 g hvid hvede
  • 100 g spinatblade
  • 2 håndfuld friske basilikumblade
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 æg
  • ½ tsk. havsalt

Skaldyr

  • 250 g store rejer
  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • ¼ tsk. salt
  • 1 nip finthakket chili
  • ¼ fed knust hvidløg

Grønt

  • 100 g gule cherrytomater
  • 200 g asparges
  • 1 forårsløg

Dressing

  • 1 spsk. tahin
  • ½ spsk. agavesirup
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. saft fra appelsin
  • 1 spsk. vand
  • ¼ tsk. salt

Pynt

  • Citron + basilikum

Sådan gør du

  • Damp spinat og basilikum i 3-5 min. Lad det køle af, og vrid det forsigtigt, inden det køres sammen med olie, et æg og salt i foodprocessoren.

  • Hæld melet ud i en bunke, lav et hul i midten, og hæld spinatblandingen i. Knæk et æg ned i, og ælt. Tilsæt mere mel, hvis dejen ikke er fast. Du kan se, hvordan du laver hjemmelavet pasta i videoen her

  • Del dejen i fire, men brug kun det ene stykke, hvis du vil lave pasta til to. Resten kan holde sig i køleskabet et par dage.
  • Rul et stykke tyndt ud med en kagerulle, rul så som en pandekage, og skær "roulader“ a ½ cm.
  • Fold strimlerne ud, og kog dem i 10-15 min.

  • Svits rejerne med olie, chili, hvidløg og salt i 3-5 min. Kør ingredienserne til dressingen i en foodprocessor.

  • Steg tomaterne i halve i 1 min. på hver side, damp asparges i 30 sek., og skær forårsløget, som du ønsker.
  • Anret, og pynt med citron og basilikum.

TIP: Du kan evt. lave pizzabunde af den resterende dej, hvis du ikke vil lave pasta af det hele. Så ruller du bare dejen tyndt ud og bager bundene ved 175˚ i 5-10 min.