Sunde opskrifter Aftensmad Hel kyllin... Hel kylling i ovn med salat og kold sauce 1 time 595 kcal Simpelt, familievenligt og såååå lækkert. Lav denne kylling i ovn, og servér den med sund salat, smagfuldt brød og kold sauce. Af Maria Christensen 29. september 2022 SÅ ER DER SERVERET – kylling til hele familien! © wichmann+bendtsen Hel kylling i ovn med salat og kold sauce Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 personer ½ hel kylling, ca. 1 kg ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie ¾ tsk. havsalt Sort peber, friskkværnet Kold sauce: 1 spsk. purløg 1 tsk. persille 1 dl græsk yoghurt ½ tsk. dijonsennep Havsalt Sort peber, friskkværnet Salat: 1 gulerødder 50 g hovedsalat ½ avocado 75 g majskerner Lidt purløg ¼ citron, saften Tilbehør Evt. grydebrød Sådan gør du Smør kyllingen med olie, salt og peber. Steg i ovnen ved 175 gr. varmluft i 50 min. Start med brystsiden nedad i 15 min., og vend herefter kyllingen. Hak purløg og persille. Vend sammen med alle de øvrige ingredienser til saucen. Snit gulerødder i strimler med en skræller. Kom i iskoldt vand. Put salat og avocado i mundrette stykker samt majskerner i en stor skål. Top med gulerodsstrimlerne, citronsaft og purløg. Servér salaten til kylling og kold sauce. Servér evt. med brød. Du finder opskriften på grydebrød her. KyllingGulerødderAvocado