Hel kylling i ovn med salat og kold sauce

1 time
595 kcal

Simpelt, familievenligt og såååå lækkert. Lav denne kylling i ovn, og servér den med sund salat, smagfuldt brød og kold sauce.

Hel kylling i ovn med grydebrød, salat og kold sauce

SÅ ER DER SERVERET – kylling til hele familien!

© wichmann+bendtsen

Hel kylling i ovn med salat og kold sauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ hel kylling, ca. 1 kg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¾ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Kold sauce:

  • 1 spsk. purløg
  • 1 tsk. persille
  • 1 dl græsk yoghurt
  • ½ tsk. dijonsennep
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Salat:

  • 1 gulerødder
  • 50 g hovedsalat
  • ½ avocado
  • 75 g majskerner
  • Lidt purløg
  • ¼ citron, saften

Tilbehør

  • Evt. grydebrød

Sådan gør du

  • Smør kyllingen med olie, salt og peber.
  • Steg i ovnen ved 175 gr. varmluft i 50 min. Start med brystsiden nedad i 15 min., og vend herefter kyllingen.
  • Hak purløg og persille. Vend sammen med alle de øvrige ingredienser til saucen.
  • Snit gulerødder i strimler med en skræller. Kom i iskoldt vand.
  • Put salat og avocado i mundrette stykker samt majskerner i en stor skål. Top med gulerodsstrimlerne, citronsaft og purløg.
  • Servér salaten til kylling og kold sauce.