Gulerods-fiskefrikadeller i spinatpandekager pyntet med granatæblekerner

65 minutter
524 kcal

Alene synet af denne flotte hverdagsret vil få dine tænder til at løbe i vand. Laks, torsk og gulerod i smuk forening!

Grøn spinatpandekage med frikadeller af torsk og laks plus granatæblekerner på toppen.

GULERODS-FISKEFRIKADELLER – spis lidt af alle regnbuens farver hver dag, og du er godt dækket ind på sunde stoffer.

© wichmann+bendtsen

Gulerods-fiskefrikadeller i spinatpandekager pyntet med granatæblekerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 gulerødder
  • ½ løg
  • 125 g torskefilet
  • 125 g laks, uden skind
  • ½ lille bundt dild
  • ½ æg
  • 2 spsk. mel
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ knsp. muskatnød

Spinatpandekager (4 stk.):

  • 37 g spinat
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 dl fuldkornsspeltmel
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. spidskommen
  • ½ lille håndfuld bredbladet persille
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ½ spsk. olivenolie til stegning

Fyld:

  • ¼ granatæble
  • 2 spsk. chilimayo
  • 75 g fintsnittet salatmix m. kål og gulerødder
  • ½ lille håndfuld friske krydderurter, fx basilikum

Sådan gør du:

  • Hak gulerødder og løg fint i en foodprocessor. Tilsæt derefter de resterende ingredienser til dellerne, og blend kort, til farsen er sammenhængende.
  • Lad farsen hvile i 30 min. på køl. Varm ovnen op til 200 gr. varmluft.
  • Form 16 små frikadeller, og fordel på en bageplade foret med bagepapir. Bag i ca. 20 min. – vend dem efter 10 min.
  • Blend alle ingredienser til spinatpandekagerne, til du har en jævn pandekagedej. Lad dejen hvile 10 min., og steg herefter 4 store pandekager i lidt olivenolie ved medium varme.
  • Servér de lune pandekager med fiskefrikadeller, salat, chilimayo, granatæblekerner og krydderurter.

TIPS

  • De her fiskefrikadeller er supergode som pålæg eller i pitabrød, når de er kølet af.
  • Du kan også tilsætte lidt fetaost til dellerne. Det bliver de bestemt ikke ringere af.