Grillet kyllingespyd med nektarinrelish og spidskål

30 minutter
391 kcal

Denne opskrift på kyllingespyd med tilbehør kan laves på kun 30 minutter, og passer både til hverdag og til gæsterne i weekenden.

Kyllingen kan både grilles i ovnen eller på grillen.

© wichmann+bendtsen

Grillet kyllingespyd med tilbehør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 rødløg
  • Ekstra jomfru­olivenolie
  • ½ rød chili
  • 3 spsk. æblecider-eddike
  • 2 tsk. rørsukker
  • 2 nektariner
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk. græskar-kerner
  • 2 kyllingefileter
  • Træspyd
  • 100 g frisésalat, alternativt anden grøn salat
  • 100 g spidskål, gerne lilla

Dressing

  • 1 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvins-eddike

Topping:

  • Evt. citronjernurt eller citronmelisse

Sådan gør du

  • Skær løg i meget fine skiver, og steg dem bløde og blanke i 1 spsk. olie. Skær chilien fint, og vend den i løgene.

  • Kom eddike og sukker i, og lad ed­diken koge op, til sukkeret er opløst.

  • Skær nektariner i fine både, kom dem i, og lad relishen simre, til eddiken koger ind. Smag til med salt og peber.

  • Rist græskarkernerne let på en tør pande, til de popper. Dryp med 1 tsk. olivenolie og lidt salt, og kom dem over på et stykke køkkenrulle.

  • Skær kyllingen i mindre stykker, vend dem i lidt olie, krydr med salt og peber, og grill eller steg dem. Sæt kyllingestykkerne på træspyd.

  • Skær salaten i stykker, og kålen i strimler. Pisk dressingen sammen.

  • Anret kylling ved siden af relish samt salat og kål med kerner. Dryp med dressing, og pynt evt. med citronjernurt.

TIP! Relish kan laves med alle slags frugt og grønt. Prøv fx med æbler og løg eller peberfrugter og hvidløg.