Tallerken med grillspyd og grøntsager
© wichmann+bendtsen

Marinerede kyllingespyd med grønt

Savlende, lækre grillspyd med kylling og grøntsagsstænger med klistrende misodip. Så er aftensmaden serveret. Velbekomme.

23. august 2017 af Anne Larsen, Michelle Kristensen & Helle B. Carlsen

Marinerede kyllingespyd med grønt

2 personer

2 træspyd


Misodip:
4 spsk. miso, sojabønnepasta
1 spsk. soja
1 spsk. riseddike
1 spsk. tahin
2 tsk.
sesamolie
1 spsk. limesaft
1 tsk. ingefær, fintrevet
1 spsk. akaciehonning


Marineret kylling:
2 dl teriyaki, en sød sojasauce
4 spsk. riseddike
4 tsk. sesamolie, mørkristet
2 tsk. ingefær, fintrevet
2 spsk. akaciehonning
300 g kyllingebrystfilet


Grønt:
150 g bladselleri
150 g gulerod
150 g agurk
150 g kinaradise
2 tsk. sesamfrø, lyse og mørke

Sådan gør du

  • Læg to træspyd i vand i 10 minutter.
  • Rør misodippen sammen, og smag til. Pisk evt. lidt vand i, så du opnår den ønskede konsistens. Stil dippen på køl.
  • Lav en marinade af teriyaki, ris­­eddike, sesamolie, ingefær og honning.
  • Skær kyllingen i store tern, og vend dem i marinaden.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Træk kyllingeternene på de to spyd, og steg dem i ovnen i ca. 12 minutter i alt. Vend dem efter 6 minutter.
  • Kog marinaden lidt ind imens, og pensl kyllingespyddene med den, når de kommer ud af ovnen.
  • Skær bladselleri og gulerod i stænger, og lav strimler af agurk og kinaradise i en Spirelli (alternativt kan du bruge et rivejern). Anret grøntsagerne, og drys de penslede kyllingespyd med sesamfrø. Servér misodip til.

Tip! Marinér gerne i god tid 

Hvis muligt, så marinér gerne kyllingeternene, 2-8 timer fra at du skal i gang med at lave aftensmad. Det giver ekstra smag til kødet og gør det mere mørt.

Næringsindhold pr. person (inkl. 2 spsk. dip):

Energi: 342 kcal
Protein: 35,6 g
Fedt: 15 g
Kulhydrat: 20 g
Kostfibre: 7,5 g

Aftensmad på max 30 minutter

1. Hakkebøf med sommergrønt 2. Spinatpasta med tigerrejer 3. Sommerlig salade nicoise 4. Spinattærte med tomat 5. Grøn aspargessuppe med rejer og dild 6. Risotto med ærter, kylling og ærteskud 7. Kålhotdog med sundt fyld 8. Røget laks med stegt spidskål 9. Salat af blomkål og broccoli med bacon og rødløg 10. Squashpasta med rejer og hvide bønner 11. Kold ærtesuppe med quinoa og skinkecrisp 12. Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke 13. Blomkålssuppe med krydderurter 14. Ovnstegt kyllingebryst med perlespeltsalat 15. Barbecuekotelet med glaserede gulerødder 16. Æggerulle med spinat og laks 17. Edamamesalat med jordbær 18. Suppe med tomat, sortkål og bønner 19. Kylling og kål i karry 20. Bagt laks med grønkål 21. Kylling med rodtern og bagte tomater 22. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 23. Chili con carne med kalvekød og majs 24. Kokossuppe med laks og ingefær 25. Salat med pære og edamamebønner 26. Sommersalat med kylling og quinoa 27. Bagt laks med pesto 28. Steak med knuste kartofler og salat 29. Bønnesalat med spicy kødboller 30. Salat med kylling og æbler 31. Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos 32. Fiskeruller med gulerødder og kål 33. Fuldkornspasta med fennikel og rejer 34. Gulerodssuppe med røde linser 35. Pasta med tun, kapers og oliven 36. Rødtunge med pære og citron 37. Hakkebøf med stegte grøntsager 38. Svinekotelet med quinoa og broccoli 39. Svampe-omelet med rød peber 40. Kalvesteak med kartoffelmos med urter 41. Jordskokkesuppe med fyld 42. Torsk med rosmarinkartofler 43. Lammefilet med kartofler og palmekål 44. Kyllingesalat med æble og citrus 45. Rødtunge med hvidløgschips og grønt 46. Kylling med gremolata og spicy sortkål 47. Tun med bagte rødløg og quinoa 48. Pasta med grov valnøddepesto 49. Rødbedeomelet med røget laks 50. Kylling på sød kartoffelmos 51. Lammefilet på fennikelpuré med salat 52. Karrysuppe med rejer og mango 53. Bagt laks med rødkålsråkost 54. Pastasalat med kartofler, bønner og pesto 55. Kyllingesalat med jordbær 56. Bagt torsk med 3 slags ærter 57. Marinerede kyllingespyd med grønt 58. Coq au vin på sød kartoffelmos 59. Squashpasta med krydret kylling 60. Broccolisuppe med kylling og parmesan 61. Kalv med kartofler, jordbær og broccoli 62. Tunburger med syltede løg og ingefær 63. Quinoasalat med kylling og tomat 64. Paella af hvide bønner med rejer 65. Sund fish'n'chips 66. Chili con carne med chokolade 67. Krydret kylling i tomat-yoghurt-sauce 68. Omelet med rød peber og estragon 69. Peberfrugtsuppe med bønner og squash 70. Grillet sværdfisk med sur-sød peberfrugtrelish 71. Broccolisalat med bacon, rødløg og feta 72. Gulerodssuppe med kødboller

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler