Marinerede kyllingespyd med grønt

30 minutter
342 kcal

Savlende, lækre grillspyd med kylling og grøntsagsstænger med klistrende misodip. Så er aftensmaden serveret. Velbekomme.

Tallerken med grillspyd og grøntsager

Marinerede kyllingespyd med grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Misodip

  • 4 spsk. miso, sojabønnepasta
  • 1 spsk. soja
  • 1 spsk. riseddike
  • 1 spsk. tahin
  • 2 tsk. sesamolie

Marineret kylling

  • 2 dl teriyaki, en sød sojasauce
  • 4 spsk. riseddike
  • 4 tsk. sesamolie, mørkristet
  • 2 tsk. ingefær, fintrevet
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 300 g kyllingebrystfilet

Grønt

  • 150 g bladselleri
  • 150 g gulerod
  • 150 g agurk
  • 150 g kinaradise
  • 2 tsk. sesamfrø, lyse og mørke

Sådan gør du

  • Læg to træspyd i vand i 10 minutter.

  • Rør misodippen sammen, og smag til. Pisk evt. lidt vand i, så du opnår den ønskede konsistens. Stil dippen på køl.

  • Lav en marinade af teriyaki, ris­­eddike, sesamolie, ingefær og honning.

  • Skær kyllingen i store tern, og vend dem i marinaden.

  • Tænd ovnen på 180 grader. Træk kyllingeternene på de to spyd, og steg dem i ovnen i ca. 12 minutter i alt. Vend dem efter 6 minutter.

  • Kog marinaden lidt ind imens, og pensl kyllingespyddene med den, når de kommer ud af ovnen.

  • Skær bladselleri og gulerod i stænger, og lav strimler af agurk og kinaradise i en Spirelli (alternativt kan du bruge et rivejern). Anret grøntsagerne, og drys de penslede kyllingespyd med sesamfrø. Servér misodip til.

TIP! Marinér gerne i god tid

Hvis muligt, så marinér gerne kyllingeternene, 2-8 timer fra at du skal i gang med at lave aftensmad. Det giver ekstra smag til kødet og gør det mere mørt.