Grillet, marineret halloumiost

15 minutter
147 kcal

Nogle gange er det simple det allerlækreste. Ydersiden gylden og sprød – indersiden smelter let. Uhmm, siger vi bare!

Halloumi

TAPAS – Halloumi bliver også nogle gange kaldet grill-ost. Det kan købes i de fleste supermarkeder. Megalækkert med syre og spice til, fx syltede rødløg eller en stærk salsa.

© wichmann+bendtsen

Grillet, marineret halloumiost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 SKIVER

  • 62 g halloumiost
  • Evt. 1 spsk. ekstra jomfru­olivenolie

Marinade:

  • ½ spsk. ekstra jomfru­olivenolie
  • ¼ spsk. citronsaft
  • ½ spsk. akaciehonning
  • ½ spsk. vand fra syltede jalapenos
  • ¼ spsk. syltede jalapenos, finthakkede
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Skær halloumi ud i 8 skiver. Grill eller steg på en (grill)pande i olivenolie ved medium-høj varme i ca. 2 min. på hver side, til skiverne er gyldne.
  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen, og fordel over den stegte halloumi. Servér straks.

TIP: Lav osten som noget af det sidste, så skiverne ikke bliver helt slappe.

I FORM nr. 12/2023