Friske forårsruller med rejer og grønt

20 minutter
391 kcal

Forårsruller behøver ikke at være friturestegt. Her får du opskriften på nemme og friske forårsruller i rispapir.

friske forårsruller med grønt

Friske forårsruller med grøntsager og rejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ agurk
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • ½ peberfrugt
  • 1 stk. kinaradise
  • 6 stk. rundt rispapir
  • 120 g store rejer
  • 1 håndfuld spirer
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 lime

Dip

  • ½ rød chili
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. soja
  • 2 tsk. fiskesauce
  • 2 tsk. brun riseddike
  • 2 lime

Sådan laver du friske forårsruller

  • Flæk agurken, og fjern kernerne. Skær agurk, gulerod, bladselleri, peberfrugt og kinaradise i ens, fine stave.
  • Gør rispapirerne i stand: Læg dem i vand hver for sig i et par min., tag dem op, og læg dem på et skærebræt.
  • Læg fyld på rispapiret: grøntsagsstave, rejer, spirer og brøndkarse. Fold de to sider ind over fyldet, rul rullerne stramt sammen, og skær dem over på midten på skrå.
  • Skær chilien ultrafint, og pisk den sammen med resten af ingredienserne til dippen. Smag den til.
  • Anret rullerne på to tallerkner med limebåde. Servér dippen ved siden af.