Salat med falafler, bagte grøntsager og tahindressing

35 minutter
646 kcal

Når du er i gang med at lave falafelfars, kan det anbefales at lave en større portion. Du kan fryse den rå fars ned. De færdige falaler kan også fryses ned og lunes i ovnen, når de er taget ud af fryseren.

salat med falafler

SALAT – med skønne falafler. Helt uden kød, men med masser af protein og kostfibre.

© wichmann+bendtsen

Salat med falafler, bagte grøntsager og tahindressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Falafler:

  • 100 g tørrede kikærter
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg

Salat:

  • 200 g aubergine
  • 200 g cherry­tomater
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 lille håndfuld sesamfrø
  • 200 g rød spidskål
  • 50 g rucola

Tahindressing:

  • 2 spsk. tahin (30 g)
  • 5 spsk. vand
  • ½ citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Sæt kikærter i blød i rigeligt vand i mindst 12 timer.
  • Varm ovnen op til 200 gr. varmluft.
  • Dræn kikærterne for vand. Kør alle ingredienser til falaflerne sammen i en foodprocessor, til du har en sammenhængende masse.
  • Form til ca. 8 falafler. Bag i 25 min.
  • Skær aubergine i grove tern, og halvér tomaterne. Fordel olie, salt og peber herpå, og bag med falafler de sidste 20 min. 6. Rist sesamfrøene gyldne på en varm, tør pande.
  • Pisk alle ingredienserne til dressingen godt sammen.
  • Snit spidskålen fint, og fordel på et fad med rucola.
  • Kom de bagte grøntsager og falaflerne på salaten. Drys med sesamfrø, og dryp dressing på.

TIP Falaflerne kan også steges på pande eller æbleskivepande i rigelig olie. Det vil gøre dem ekstra sprøde og gyldne, men også hæve kalorieindholdet.