Bøf stroganoff med hvidkål

30 minutter
586 kcal

På bare 30 minutter kan du servere en sund udgave af bøf stroganoff. Velbekomme.

Tallerken med bøf stroganoff

Bøf stroganoff med hvidkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 tykke skiver bacon, meget magert
  • 2 løg
  • 300 g oksefilet i store tern
  • 4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk. sød paprika
  • 200 g hvidkål i strimler
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 laurbærblade
  • 200 g brune champignoner i kvarter
  • 200 g gulerod i stave
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 kviste bredbladet persille

Sådan laver du en sund bøf stroganoff

  • Skær baconskiverne i tern, og steg dem gyldne, til fedtet er smeltet. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

  • Skær løg i tern, og svits dem blanke i baconfedtet.

  • Dup oksekødet med køkkenrulle, og brun det på alle sider i olivenolie med paprika. Tilsæt bacontern og løg.

  • Kom hvidkål ved, og vend godt. Tilsæt tomater, tomatpuré, 1-2 dl vand og laurbærblade. Lad det simre i 10 min.

  • Kom svampe og gulerødder i gryden. Smag til med salt og peber, og lad retten simre i yderligere 5 min.

  • Hak persillen fint, og drys den hen over retten.

Næringsindhold pr. person: