Krydret kylling på citrongræsspyd

Asiatisk kyllingeret med en dekorativ og håndfast brug af krydderier

18. september 2012 af Anne Larsen

(4 personer)
600 g hakket kyllingefilet
1 æg
1 spsk. grøn karrypasta
3 spsk. fishsauce
2 spsk. brunt sukker
1 lille håndfuld mynteblade
8 stilke citrongræs
2 spsk. ekstra jomfru-olivenolie – til stegning


Agurkesalat

2 agurker
2 grønne chilier


Marinade

2,5 dl lys eddike
200 g lyst rørsukker
50 g havsalt
Lidt friskkværnet sort peber
100 g mizunasalat, alternativt rucola eller spæde salater
1 bdt. koriander


Tilbehør

Sød chilisauce og 250 g kogte brune basmatiris

Sådan gør du

  • Rør kyllingekødet med æg, karrypaste, fishsauce, sukker og finthakkede mynteblade. Stil farsen på køl i en time.

  • Fjern de yderste lag af citrongræssene, og skær dem til, så de passer til din pande.

  • Fold farsen omkring citrongræssene med våde hænder. Stil dem på køl igen i et kvarter, før de steges.

  • Skær agurkerne og de grønne chilier fint på et snittejern. Bland eddike, sukker, salt og peber i en bøtte, læg agurkerne og chilierne ned i marinaden, og vend bøtten nogle gange under marineringen, som kan vare fra en time til flere.

  • Steg kyllinge-“spyddene” gyldne hele vejen rundt, ca. 8-10 minutter i alt.

  • Læg dem på en plade med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.

  • Anret spyddene med salat, let hakket koriander, agurkesalat og chilisauce.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler