Krydret kylling på citrongræsspyd

Asiatisk kyllingeret med en dekorativ og håndfast brug af krydderier

18. september 2012 af Anne Larsen

(4 personer)
600 g hakket kyllingefilet
1 æg
1 spsk. grøn karrypasta
3 spsk. fishsauce
2 spsk. brunt sukker
1 lille håndfuld mynteblade
8 stilke citrongræs
2 spsk. ekstra jomfru-olivenolie – til stegning


Agurkesalat

2 agurker
2 grønne chilier


Marinade

2,5 dl lys eddike
200 g lyst rørsukker
50 g havsalt
Lidt friskkværnet sort peber
100 g mizunasalat, alternativt rucola eller spæde salater
1 bdt. koriander


Tilbehør

Sød chilisauce og 250 g kogte brune basmatiris

Sådan gør du

  • Rør kyllingekødet med æg, karrypaste, fishsauce, sukker og finthakkede mynteblade. Stil farsen på køl i en time.

  • Fjern de yderste lag af citrongræssene, og skær dem til, så de passer til din pande.

  • Fold farsen omkring citrongræssene med våde hænder. Stil dem på køl igen i et kvarter, før de steges.

  • Skær agurkerne og de grønne chilier fint på et snittejern. Bland eddike, sukker, salt og peber i en bøtte, læg agurkerne og chilierne ned i marinaden, og vend bøtten nogle gange under marineringen, som kan vare fra en time til flere.

  • Steg kyllinge-“spyddene” gyldne hele vejen rundt, ca. 8-10 minutter i alt.

  • Læg dem på en plade med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.

  • Anret spyddene med salat, let hakket koriander, agurkesalat og chilisauce.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: