Krydret kylling på citrongræsspyd

100 minutter

Asiatisk kyllingeret med en dekorativ og håndfast brug af krydderier

Krydret kylling på citrongræsspyd

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g hakket kyllingefilet
  • ½ æg
  • ½ spsk. grøn karrypasta
  • 1½ spsk. fishsauce
  • 1 spsk. brunt sukker
  • ½ lille håndfuld mynteblade
  • 4 stilke citrongræs
  • 1 spsk. ekstra jomfru-olivenolie – til stegning

Agurkesalat

  • 1 agurker
  • 1 grønne chilier

Marinade

  • 1 dl lys eddike
  • 100 g lyst rørsukker
  • 25 g havsalt
  • Lidt friskkværnet sort peber
  • 50 g mizunasalat, alternativt rucola eller spæde salater
  • ½ bdt. koriander

Tilbehør

  • Sød chilisauce og 250 g kogte brune basmatiris

Sådan gør du

  • Rør kyllingekødet med æg, karrypaste, fishsauce, sukker og finthakkede mynteblade. Stil farsen på køl i en time.
  • Fjern de yderste lag af citrongræssene, og skær dem til, så de passer til din pande.
  • Fold farsen omkring citrongræssene med våde hænder. Stil dem på køl igen i et kvarter, før de steges.
  • Skær agurkerne og de grønne chilier fint på et snittejern. Bland eddike, sukker, salt og peber i en bøtte, læg agurkerne og chilierne ned i marinaden, og vend bøtten nogle gange under marineringen, som kan vare fra en time til flere.
  • Steg kyllinge-“spyddene” gyldne hele vejen rundt, ca. 8-10 minutter i alt.
  • Læg dem på en plade med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
  • Anret spyddene med salat, let hakket koriander, agurkesalat og chilisauce.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background