Krydret kylling på citrongræsspyd

100 minutter

Asiatisk kyllingeret med en dekorativ og håndfast brug af krydderier

Krydret kylling på citrongræsspyd

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g hakket kyllingefilet
  • ½ æg
  • ½ spsk. grøn karrypasta
  • 1½ spsk. fishsauce
  • 1 spsk. brunt sukker
  • ½ lille håndfuld mynteblade
  • 4 stilke citrongræs
  • 1 spsk. ekstra jomfru-olivenolie – til stegning

Agurkesalat

  • 1 agurker
  • 1 grønne chilier

Marinade

  • 1 dl lys eddike
  • 100 g lyst rørsukker
  • 25 g havsalt
  • Lidt friskkværnet sort peber
  • 50 g mizunasalat, alternativt rucola eller spæde salater
  • ½ bdt. koriander

Tilbehør

  • Sød chilisauce og 250 g kogte brune basmatiris

Sådan gør du

  • Rør kyllingekødet med æg, karrypaste, fishsauce, sukker og finthakkede mynteblade. Stil farsen på køl i en time.
  • Fjern de yderste lag af citrongræssene, og skær dem til, så de passer til din pande.
  • Fold farsen omkring citrongræssene med våde hænder. Stil dem på køl igen i et kvarter, før de steges.
  • Skær agurkerne og de grønne chilier fint på et snittejern. Bland eddike, sukker, salt og peber i en bøtte, læg agurkerne og chilierne ned i marinaden, og vend bøtten nogle gange under marineringen, som kan vare fra en time til flere.
  • Steg kyllinge-“spyddene” gyldne hele vejen rundt, ca. 8-10 minutter i alt.
  • Læg dem på en plade med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
  • Anret spyddene med salat, let hakket koriander, agurkesalat og chilisauce.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background