Krydret kylling på citrongræsspyd

100 minutter

Asiatisk kyllingeret med en dekorativ og håndfast brug af krydderier

Krydret kylling på citrongræsspyd

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g hakket kyllingefilet
  • ½ æg
  • ½ spsk. grøn karrypasta
  • 1½ spsk. fishsauce
  • 1 spsk. brunt sukker
  • ½ lille håndfuld mynteblade
  • 4 stilke citrongræs
  • 1 spsk. ekstra jomfru-olivenolie – til stegning

Agurkesalat

  • 1 agurker
  • 1 grønne chilier

Marinade

  • 1 dl lys eddike
  • 100 g lyst rørsukker
  • 25 g havsalt
  • Lidt friskkværnet sort peber
  • 50 g mizunasalat, alternativt rucola eller spæde salater
  • ½ bdt. koriander

Tilbehør

  • Sød chilisauce og 250 g kogte brune basmatiris

Sådan gør du

  • Rør kyllingekødet med æg, karrypaste, fishsauce, sukker og finthakkede mynteblade. Stil farsen på køl i en time.

  • Fjern de yderste lag af citrongræssene, og skær dem til, så de passer til din pande.

  • Fold farsen omkring citrongræssene med våde hænder. Stil dem på køl igen i et kvarter, før de steges.

  • Skær agurkerne og de grønne chilier fint på et snittejern. Bland eddike, sukker, salt og peber i en bøtte, læg agurkerne og chilierne ned i marinaden, og vend bøtten nogle gange under marineringen, som kan vare fra en time til flere.

  • Steg kyllinge-“spyddene” gyldne hele vejen rundt, ca. 8-10 minutter i alt.

  • Læg dem på en plade med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.

  • Anret spyddene med salat, let hakket koriander, agurkesalat og chilisauce.