Sommerlig salade nicoise

30 minutter
449 kcal

Den franske sommersalat, salade nicoise, er perfekt til lune sommeraftener, og så tager den under 30 minutter at lave.

Salade nicoise

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g små nye kartofler
  • 200 g grønne bønner
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 æg
  • 100 g salatmix af spæde salater
  • 1 citron
  • 10 halve valnøddekerner
  • 150 g frisk tun
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • En håndfuld små oliven med sten
  • 2 spsk. dijonvinaigrette

Sådan laver du salade nicoise

  • Skrub og kog kartoflerne møre, men med bid – ca. 12 minutter. Halver dem.
  • Gør bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie i 3 minutter. Kom dem straks over i iskoldt vand/vand med isterninger. Læg dem til afdrypning i en sigte. Halver evt. halvdelen på langs.
  • Kog æggene let smilende – 8 minutter.
  • Skyl og slyng salat ren og tør.
  • Filetér citron: Skær bund og top af, stil den op, skær skallen fra, inkl. det hvide. Skær nu hver filet fri mellem membranerne.
  • Rist valnødderne.
  • Steg tun i olivenolie ved høj varme få minutter på hver side. Tunen skal kun være seared, altså stegt, men stadig frisk og rå i midten. Skær tunen i skiver.
  • Anret salaten med kartofler, bønner, æg, tun, oliven, valnødder, citron og dijonvinaigrette.

Lav din egen dijon-vinagrette

  • 0,5 dl hvidvinseddike,1 spsk. dijon­sennep, 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet sort peber. Pisk eddike med sennep, og hæld nu olie under konstant piskning i en tynd, uafbrudt stråle.
  • Smag til med salt og peber.