- Skrub og kog kartoflerne møre, men med bid – ca. 12 minutter. Halver dem.
- Gør bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie i 3 minutter. Kom dem straks over i iskoldt vand/vand med isterninger. Læg dem til afdrypning i en sigte. Halver evt. halvdelen på langs.
- Kog æggene let smilende – 8 minutter.
- Skyl og slyng salat ren og tør.
- Filetér citron: Skær bund og top af, stil den op, skær skallen fra, inkl. det hvide. Skær nu hver filet fri mellem membranerne.
- Steg tun i olivenolie ved høj varme få minutter på hver side. Tunen skal kun være seared, altså stegt, men stadig frisk og rå i midten. Skær tunen i skiver.
- Anret salaten med kartofler, bønner, æg, tun, oliven, valnødder, citron og dijonvinaigrette.
Lav din egen dijon-vinagrette
- 0,5 dl hvidvinseddike,1 spsk. dijonsennep, 2 dl ekstra jomfruolivenolie
- Havsalt og kværnet sort peber. Pisk eddike med sennep, og hæld nu olie under konstant piskning i en tynd, uafbrudt stråle.
- Smag til med salt og peber.