Hjemmelavede falafler i airfryer

20 minutter
48 kcal

Knasende, sprøde og autentiske falafler. Uimodståelige med fx syltede rødløg, bløde pitabrød og en tahindressing.

falafler-airfryer

AIRFRYER-FALAFLER – her er det mulig å bruke kikerter på boks, fordi de ikke faller fra hverandre like lett som hvis falaflene må senkes ned i en frityrgryte eller stekes i en stekepanne.

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavede falafler i airfryer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 styk

  • ¼ ds. kikærter
  • ⅓ fed hvidløg
  • ⅓ spsk. citronsaft
  • ¼ æg
  • ¼ spidskommen
  • ¼ tsk. koriander
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ spsk. hvedemel
  • ¼ tsk. ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Blend kikærter med hvidløg, citronsaft og æg. Konsistensen skal være grovere end hummus.
  • Kom i en skål, og bland krydderier og mel i, til du har en sammenhængende masse, der kan formes til kugler.
  • Form 12 kugler. Sprøjt bunden af airfryeren med lidt fedtstof, og placér falaflerne deri. Sprøjt toppen af falaflerne med lidt fedtstof.
  • Tilbered ved 190 gr. i 7 min. Flip dem rundt, og giv dem yderligere 7 min.

TIP Du kan også købe frosne, færdiglavede falafler og tilberede dem i airfryer. Køb nogle, der er beregnet til opvarmning i ovnen.

TIP Kom en ekstra spsk. mel i farsen, hvis den virker usammenhængende.