Tomatsovs

15 minutter
76 kcal

Man går aldrig galt i byen med en god tomatsovs. Vi har lavet vores uden fløde men med masser af lækker smag fra tomat og krydderier.

Tomatsovs

TOMATSOVS er lækker til både pasta pomodoro, gnocchi, kødboller, kødsauce, lasagne eller ovenpå pizza.

© wichmann+bendtsen

Tomastsovs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ skalotteløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ½ spsk. rødvinseddike
  • ¼ spsk. akaciehonning
  • ½ tsk. tørret timian
  • ½ tsk. tørret basilikum
  • ½ tsk. chiliflager (kan udelades)
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Sautér finthakket løg i olie, til det er klart og blødt.
  • Tilsæt hakket hvidløg, og giv det et par min. mere.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad saucen simre i 10 minutters tid.
  • Smag til med salt og peber.

TIPS

  • Sovsen kan bruges som basen til bolognese eller lasagne, lav gerne en dobbeltportion til disse.
  • Top gerne med lidt friske basilikumblade
  • Skal den mætte, kan du tilføje røde linser og øge væskemængde samt kogetid.