Bechamelsauce

10 minutter
98 kcal

Bechamel saucen er mega god til hjemmelavet lasagne, pasta, musaka, som base for en persillesovs eller i stedet for fløden til flødekartoflerne.

Bechamel sauce

BECHAMELSAUCE – så er der serveret

© wichmann+bendtsen

Bechamelsauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 3 dl skummetmælk
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. vand
  • Lidt fintrevet muskatnød
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Bring mælk i kog i en gryde.
  • Pisk majsstivelse sammen med vand, og tilsæt til mælken lidt ad gangen under kraftig omrøring.
  • Lad saucen koge igennem et par min., mens der piskes.
  • Tag saucen af varmen, og smag til med muskat, salt og peber.

Hvad er forskellen på mornaysauce og bechamelsauce?

Man kan sige, at mornaysaucen er en variation af bechamelsauce. Hvis du tilsætter ost til vores bechamel, fx parmesan, har du en mornay sauce. Du kan også købe færdiglave bechamelsauce i supermarkedet.