Paranødder er tætpakket med sunde stoffer

Paranødden er en fantastisk kilde til selen. Selen er et sporstof, som ifølge flere undersøgelser er en kraftig antioxidant og understøtter dit immunforsvar.

Paranødder. Immunforsvar. Selen.

PARANØDDER Paranødder indeholder selen, som understøtter dit immunforsvar.

© iStock

Paranødder beskytter kroppens celler

Selen understøtter dit immunforsvar ved at hindre skadelige stoffer i at angribe kroppens celler. I en sammenfattende undersøgelse konkluderer forskere fra Medical University of Lublin i Polen således, at selen har potentiale til både, at beskytte mod skadelige luftpartikler, medicin og fysisk stress.

Sådan gør du: Nødderne kan fint spises som et sundt mellemmåltid. Alternativt kan du blande dem i myslien eller frugtsalaten eller komme dem i gryderetter og lignende.

Andre styrker ved paranødden: Nødden indeholder en bred vifte af sunde stoffer som immunforsvarsstyrkende E-vitamin og blodtrykssænkende kalium.

Masser af magnesium

Paranødden indeholder også 357 mg. magnesium per 100 g. Den velsmagende nød er en fantastisk kilde til magnesium. At du samtidig får en masse gode fedtstoffer fra nødden, er et ekstra plus, der gør, at du meget gerne må gnaske en daglig håndfuld. Vær blot opmærksom på, at den er meget kalorietung, så det kan være, der skal spares på indtaget af øvrige snacks. Andre nødder, som mandler og cashewnødder, er ligeledes fine kilder til magnesium, omend ikke helt på niveau med paranødden.

Andre gode alternativer: Indmad, skaldyr og fjerkræ er andre gode kilder til selen. Variér gerne, da nødderne godt nok er sunde, men også rige på kalorier.

Hvor mange nødder om dagen?: Hold dig til mellem 30 og 50 gram nødder om dagen.