Så nemt undgår du, at dit æg flækker i kogende vand

Sig farvel til flækkede æg, der ender med at blive en ærgerlig oplevelse ved spisebordet. Det her trick er supernemt og virker hver gang.

Hårdkogte æg i gryde, det ene flækket

ET HÅRDKOGT, flækket æg ender med en spøjs udvækst, mens et flækket, blødkogt æg bliver helt sjasket.

© iStock

Man kan sige rigtigt mange gode ting om æg, og vi gør det gerne.

De er lækre på morgenbordet, skønne på en simpel rugbrødsmad eller i en æggekage – og så er de tilmed supersunde.

Til gengæld kan de være lidt tricky at have med at gøre, når de nærmer sig en gryde.

Læs også: Få sund og lækker aftensmad med I FORMs madplaner

De har det nemlig med at flække, når de rammer det kogende vand, og så ender dine blødkogte morgenæg med at være en sjasket fornøjelse.

Forbered ægget på varmen

Årsagen til, at det går galt, skal findes i den lille luftblære, der gemmer sig inde i ægget.

Tager du dit æg direkte fra køleskabet og plopper det ned i en gryde med skoldhedt vand, vil luften derinde udvide sig, og det kan få skallen til at knække.

Læs også: BEREGN: Hvor meget protein skal man have om dagen?

Tricket er derfor at gøre overgangen til det kogende vand mindre voldsom.

Det gør du helt simpelt ved at lave en lille mellemstation for ægget i form af en skål med lunkent vand. Lad det ligge der et par minutter, før du putter det i gryden.

Et voilá! Så er der perfekte, hele æg.