Sådan slipper du af med hvidløgsånde

Hvis du elsker hvidløg, men er knap så pjattet med at have glæde af det resten af dagen, er der gode nyheder …

Kvinde med hvidløgsånde

HVIDLØGSÅNDE Ups! Fik du spist lidt for meget hvidløg i går, så er der hjælp at hente her.

© iStock

Skal du sidde klods op af dine kolleger i et klemt mødelokale, eller vil du kysse kæresten med god samvittighed, når du kommer hjem fra arbejde, vil de nok sætte pris på, at du holdt dig fra hvidløgsdressingen til frokost. Indtil nu.

For om lidt kender du et trick, der kan neutralisere den skarpe hvidløgsånde.

Ifølge forskere på Ohio State University skal du bare gumle æble eller salat, enten sammen med hvidløget eller lige bag efter. De klarer jobbet. Inden for 30 minutter er du atter fri for hvisløgsånde.

Du skal dog ikke vente for længe med at tage ”modgiften”. For hvis hvidløget først når ned i maven på dig, ryger det ud i blodbanerne, og så er løbet kørt, lige meget hvor mange æbler du gnasker i dig til eftermiddagskaffen. Det kan ske i løbet af ganske få minutter.

LÆS OGSÅ: Hvad er hvidløg godt for?

Andre råd mod hvidløgsånde

Andre fødevarer menes også at have en dæmpende effekt på hvidløgsånde. Du kan fx spise spinat sammen med hvidløgene, drikke mælk til eller gumle lidt frisk persille, efter at du har spist hvidløg.

Lykkes det dig ikke at få hvidløgsånden helt væk, så glæd dig over, at det lille løg gør så meget andet godt for dig. To fed om dagen kan fx reducere dit blodtryk, lige som hvidløg menes at kunne forebygge kræft i mavesækken.

Læs mere om hvidløg & hvidløgspiller HER.