Hvad er forskellen på lys og mørk chokolade?

De fleste ved efterhånden, at den mørke chokolade er sundere end den lyse, men hvori ligger forskellen?

Lys og mørk chokolade

Mørk chokolade har et højt kakaoindhold, og det er her, de mange sunde antioxidanter findes. Derfor gælder det helt generelt, at jo mørkere chokoladen er, desto sundere vil den være. Den lyse chokolade er fattig på kakaopulver, og i stedet er den typisk proppet med en masse sukker.

Kaloriemæssigt ligger de to typer på stort set samme – ret høje – niveau. Dog mætter den mørke chokolade markant bedst, så man spiser som regel ikke så meget af den ad gangen.

Mørk vinder stort

Mørk chokolade

● Rig på antioxidanter og god mæthedsværdi. Chokolade med mindst 43 pct. kakaoindhold må kaldes mørk, men gå efter mindst 70 pct., hvis du vil vælge sundt.

Lys chokolade

● Lavt kakaoindhold, rig på sukker og fedt og ringe mæthedsværdi. Vælger du en lys chokolade med nødder, skubber du den dog lidt i den rigtige retning ernæringsmæssigt.

Artiklen blev bragt i Aktiv Træning nr. 11/2019