Derfor er VAND med citron vildt sundt for dig

Se her, hvorfor du skal begynde dagen med citronsaft. Du kan takke os senere.

Glas med vand og citron

Du har sikkert allerede læst 100 artikler om, hvor godt vand er for dig og din sundhed, men blandet op med citronsaft kan du faktisk gøre det endnu bedre. Saften fra citroner indeholder nemlig masser af B- og C-vitamin samt jern, kalk og magnesium, der kan gøre underværker for din krop. Vi har fundet en flok gode grunde til at begynde dagen med citronsaft.

  1. En halv deciliter citronsaft er nok til at dækker dit daglige behov for C-vitamin, der som bekendt styrker kroppens immunforsvar, som beskytter dig mod bakterier og vira.
  2. Citroner er desuden rige på kalium, hvilket er godt for hjernen og nervesystemet.
  3. Citronsaft hjælper på din fordøjelse, ligesom det gavner meget, hvis du har tendens til halsbrand, oppustethed – eller til at bøvse i løbet af dagen.
  4. Saften hjælper med at rense giftstoffer ud af din krop, da citroner er fyldt med antioxidanter, som forbedrer din nyre- og leverfunktion.
  5. Citronsaft modvirker dårlig ånde. Men! Den syrlige saft kan være hård ved emaljen på tænderne, så du skal enten børste, før du drikker det eller vente til en time efter, da du ellers bare smører syren ud i alle mundens hjørner.

LÆS OGSÅ: Kan man få for meget C-vitamin?

Citronsaft kan som sagt være meget hårdt for tænderne, så pres en hel citron i et stort glas vand, inden du drikker det. De fleste anbefaler lunkent vand, men koldt er også fint. Effekten er til gengæld størst, hvis du drikke det fra morgenstunden – 20 minutter før du spiser morgenmad – for så har kroppen nemmere ved at optage alle de gode sager.

Newsletter background