Denne frugt skal du spise hver dag, hvis du vil tabe dig

Du har med garanti denne frugt derhjemme ….

Kvinde ligger på jorden ved siden af hjerte formet som frugt

ÆBLER Al frugt er sundt, men vil du gerne tabe dig, tyder noget på, at du skal gå efter æbler.

© iStock

Du kender sikkert talemåden om, at et æble om dagen holder lægen væk, men nu viser forskning, at æbler også kan udrette små mirakler for din vægt, for din mave og for din tarm.

I et dansk forsøg, blev overvægtige kvinder og mænd sat til at spise et halvt kilo æbler om dagen. Efter fire uger havde deltagerne tabt to kilo i gennemsnit.

Et andet forsøg med rotter har vist, at æbler gavner forbrændingen af sukker og fedt. Hvorfor ved forskerne endnu ikke, men en årsag kan være, at æbler har et lavt glykæmisk indeks (GI) i forhold til mange andre frugter. Det lave GI betyder, at du får et stabilt blodsukker og dermed en længere mæthed.

Rent kaloriemæssigt er æbler også et godt valg, idet de kun indeholder cirka halvdelen af de kalorier som banan, mango og druer – og langt færre kalorier end i fx hvidt brød. Skifter du to skiver hvidt brød ud med et æble om dagen, vil du ifølge Sundhedsstyrelsen tabe dig 8 kilo.

Er aspartam og light sodavand farligt? Få forskernes svar her!

Æbler giver dig flere sunde tarmbakterier

De saftige frugter kan også hjælpe dig til at få en sund og velfungerende tarmflora. Æbler indeholder nemlig kostfiberen pektin, der øger mængden af sunde tarmbakterier. Det er godt for såvel din fordøjelse som dit immunforsvar, ligesom det måske kan reducere din risiko for tarmkræft.

Mangler du flere gode argumenter for, hvorfor du skal sætte tænderne i et sprødt æble, så sænker de også din risiko for at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme. Amerikanske forskere har opdaget, at æblespisende kvinder har et lavere niveau af det dårlige kolesterol, LDL-kolesterol, der ellers kan føre til blodpropper.

Virkningen skyldes formentlig æblers høje indhold af kostfibre og antioxidanter.