Grønkålsslaw med æbler

Nordisk slaw med grønkål, æbler og hasselnødder er perfekt til din vegetardag, men kan også bruges som tilbehør til kød.

10. marts 2015 af Luise Vindahl og Michelle Kristensen

Grønkålsslaw

4 personer

6 blade grønkål

6 gulerødder – evt. lilla
2 æbler
100 g hasselnødder
4 spsk. tahin (sesampasta)

2 spsk. honning
2 spsk. citronsaft

Derfor skal du spise grønkål


Sådan laver du grønkålsslaw

  • Vask grønkålen, og skær stænglerne af. Hak kålen fint.
  • Vask gulerødder og æbler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Rens æblerne, og skær dem i tynde både. Kom kål og gulerødder op i en stor skål.
  • Rist hasselnødderne ved medium varme på en pande, til de er gyldne. Hak nødderne groft.
  • Bland tahin, honning og citronsaft i en lille skål, og tilsæt vand under omrøring, indtil det har den ønskede konsistens.
  • Hæld dressingen over kålslawen, og massér dressingen ind i kålen.
  • Top med æbler og hasselnødder.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler