Grønkålsslaw med æbler

Nordisk slaw med grønkål, æbler og hasselnødder er perfekt til din vegetardag, men kan også bruges som tilbehør til kød.

Grønkålsslaw

4 personer

6 blade grønkål
6 gulerødder – evt. lilla
2 æbler
100 g hasselnødder
4 spsk. tahin (sesampasta)
2 spsk. honning
2 spsk. citronsaft

Derfor skal du spise grønkål


Sådan laver du grønkålsslaw

  • Vask grønkålen, og skær stænglerne af. Hak kålen fint.
  • Vask gulerødder og æbler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Rens æblerne, og skær dem i tynde både. Kom kål og gulerødder op i en stor skål.
  • Rist hasselnødderne ved medium varme på en pande, til de er gyldne. Hak nødderne groft.
  • Bland tahin, honning og citronsaft i en lille skål, og tilsæt vand under omrøring, indtil det har den ønskede konsistens.
  • Hæld dressingen over kålslawen, og massér dressingen ind i kålen.
  • Top med æbler og hasselnødder.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: