Spis dig til max ydelse

Giv din ydeevne et ekstra skub ved at spise de rigtige råvarer.

26. august 2015 af Irene Brøndum

Før og efter træning er det en god idé at fodre musklerne rigtigt, så de kan yde mere.

5 råvarer der forbedrer din ydeevne

    • Kaffe Kaffe indeholder koffein, som øger din udholdenhed. Du orker flere gentagelser, kan træne i længere tid og bliver hurtigere efter at have indtaget koffein. Formentlig fordi koffein gør centralnervesystemet bedre til at sende signaler til musklerne. Som en bonus forbedrer koffeinen din evne til at forbrænde fedt og gør dig mindre følsom over for smerter i musklerne.

 

 

  • Vand Det er vigtigt at drikke rigeligt med væske, når du træner, da dehydrering forringer din præstationsevne og din muskelstyrke helt enormt. Medmindre du træner intensivt og længere end en time, er vand mindst lige så godt som energidrik.

 

 

 

  • Mandler Mandler har et naturligt højt indhold af magnesium, som er essentielt for, at musklerne kan overføre nervesignaler til hinanden. Mangel på magnesium viser sig netop ved muskeltræthed. Som en bonus optages en stor del af mandlernes kalorier slet ikke i kroppen på grund af deres høje indhold af kostfibre og grove struktur. Mandler øger desuden mæthedsfornemmelsen og sætter fut i fedtforbrændingen, så det bliver lettere at tabe sig og dermed få musklerne til at fremstå mere tonede.

 

 

 

  • Kakaomælk Mælken indeholder protein, der bygges ind i dine muskler, og sukkeret bidrager med kulhydrat, der sørger for en øget insulinudskillelse. Insulinudskillelsen stimulerer musklerne til at optage aminosyrer fra mælken.

 

 

 

  • Rødbede Rødbeder reducerer dit iltforbrug og øger din præstationsevne. Cykelryttere bliver 2,8 procent hurtigere efter et glas helt almindelig rødbedejuice, viser forskningen. Virkningen tilskrives rødbedens indhold af nitrat. Nitrat udvider blodkarrene og reducerer blodtrykket. Samtidig påvirker det muskelvævet, så musklerne ikke behøver så meget ilt under træningen.

 

 

 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler