Hvad er sundest? Rejer eller muslinger?

Indholdet af næringsstoffer varierer en del, afhængigt af hvad du vælger, og går du efter den største proteinbombe, er der en tydelig forskel på de to typer skaldyr.

SKALDYR

Rejer og muslinger er en fortrinlig kilde til protein. Og modsat kød og mejeriprodukter går skaldyrenes proteiner hånd i hånd med de hjertevenlige omega-3-fedtsyrer. Samtidig er skaldyrene en fortrinlig kilde til jod, som indgår i kroppens stofskiftehormon. Indholdet af næringsstoffer varierer dog en del, afhængigt af hvad du vælger, og går du efter den største proteinbombe, er der en tydelig forskel på de to typer skaldyr.

Har du for meget fedt på kroppen? Tjek din fedtprocent her.

Konklusion

Rejerne indeholder markant mere protein end muslingerne. Derfor er de det perfekte valg, hvis du ønsker at slanke dig og sætte forbrændingen i vejret, eller hvis du vil tilgodese musklernes restitution oven på hård træning. Samtidig er der, på trods af det lavere fedtindhold, mere omega-3 i rejerne. Muslingernes primære force er deres indhold af mineraler, nemlig jern, jod og selen.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background