Sund mad Bearnaises... Bearnaisesovs 20 minutter 104 kcal Sovs er genialt til at få grøntsager til at glide ned i mængder, der batter – og så kan det flydende tilbehør faktisk også bidrage med sunde sager i sig selv. Af Signe Moesby Leth 3. december 2025 BEARNAISESOVS – Normalt er bearnaise fyldt med smør, men her har vi mindsket mængden og dermed kalorieindholdet betragteligt ved at tilsætte blomkål. © wichmann+bendtsen Bearnaisesovs Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 Pers. 200 g blomkål 1 skalotteløg 2 dl grøntsagsbouillon 1 spsk. hvidvinseddike 1½ spsk. frisk estragon 20 g smør 3 pasteuriserede æggeblommer ½ citron, saften Havsalt Sort peber, friskkværnet Sådan gør du Hak blomkål og skalotteløg, og bring i kog i en kasserolle med grøntsagsbouillon, hvidvinseddike og estragon. Lad simre i 15 min. Blend sovsen, til konsistensen er jævn. Rør smør og æggeblommer i sovsen, og smag til med citronsaft, salt og peber. BlomkålLøgCitronÆg