Hollandaisesauce

10 minutter
64 kcal

Lækker til forsommerens asparges, men god hele året til alt fra æg til fisk og skaldyr. Her i en mere kaloriefattig udgave, som du kan have færdig på 10 minutter.

Hollandaisesauce –

HOLLANDAISESAUCE sundere og overraskende nemt!

© wichmann+bendtsen

Hollandaisesauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1½ dl skummetmælk
  • ½ spsk. hvedemel
  • ½ æggeblomme
  • ¾ skalotteløg
  • 5 g smeltet smør
  • ¼ tsk. dijonsennep
  • ¼ økocitron, saften samt lidt revet skal
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Pisk mælk og hvedemel grundigt sammen i en kasserolle, og bring i kog.
  • Lad simre under omrøring i 2-3 min.
  • Pisk æggeblomme, finthakket skalotteløg, smeltet smør og dijonsennep i saucen, og smag til med citron, salt og peber. Lad det simre i 5 min. ved lav varme.