Undgå slap hud ved vægttab

Hvordan bevarer man huden spændstig, når man taber sig? Find svaret her.

Kvinde hiver ud i mavefedtet

KVINDE HIVER UD I MAVEFEDTET Her får du tips til, hvordan du undgår slap hud ved vægttab.

© iStock

Sådan undgår du slap hud ved vægttab

Du er desværre nødt til at støve tålmodigheden af, for huden har brug for tid til at genfinde sin facon, hvis den i længere tid har været spændt ud. Meget af det fedt, man hober op, når man tager på, ligger lige under overfladen og presser skindet ud. Når fedtet så forsvinder, opstår der et tomrum, som efterlader huden mere løs end før.

Nogle er så heldige at have en formidabel evne til at genvinde en spændstig hud, mens det er svært for andre. Er man tilmed ikke 25 længere, har man flere odds imod sig. Vores celleudskiftning går langsommere, når vi bliver ældre, huden bliver tyndere, og det giver både rynker og løsere hud – også uden vægttab. Du kan dog hjælpe huden lidt på vej.

Her kan du selv sætte ind mod slap hud

Spis sundt

Spis grønsager, fed fisk, nødder, avocado og oliven, der er rige på det sunde monoumættede fedt. Det beskytter hudens aldring og er med til at opbygge friske, spændstige celler.

Mangler du inspiration til sunde retter, så tjek disse lækre opskrifter med avocado ud.

Drik vand

Hudens fyldighed og elasticitet afhænger af, at dens celler er velhydrerede. Det bliver de, når man drikker vand. Drik fx et stort glas til hvert måltid samt en halv liter væske mere i løbet af dagen.

Her er desuden 10 andre gode grunde til at drikke en masse vand.

Øg muskelmassen

Det bedste værn mod bedstemorarme er stærke triceps, som man får med armstrækkere og bænkpres. På samme måde er kraftfulde ben og baller og en trænet bryst- og mavemuskulatur med til at fylde op under huden. Derfor er styrketræning uundværligt i kampen mod slap hud.