Hanne – tidligere deltager, I FORM Ny start
Hanne har fået flere gevinster fra Ny start –

hun har blandt andet færre gener fra sit slidgigtramte knæ.

© wichmann+bendtsen

8 uger med I FORM Ny start: "Jeg har ikke været en str. 38 siden gymnasiet"

Hanne på 70 år har smidt knap 5 kilo og har færre problemer med sit slidgigtramte knæ efter at have fulgt I FORMs 6 enkle principper fra onlinecampen “Ny start”.

22. oktober 2020 af I FORM-redaktionen

HANNES GEVINSTER AF I FORM NY START:

✔ Har tabt sig 4,8 kg 

✔ Har færre gener fra sit slidgigtramte knæ 

✔ Har mistet trangen til sødt

Otte kilo tøj var Hanne Staack forleden nede at aflevere i den lokale Røde Kors-butik. Efter et vægttab på knap fem kilo var tøjet blevet for stort, og Hanne har absolut ingen planer om at skulle fylde det ud igen. 

“Det er så skønt at have tabt de kilo. Jeg har ikke kunnet passe en str. 38, siden jeg gik i gymnasiet, så det vil jeg ikke risikere at tabe på gulvet,” siger Hanne, der med vægttabet også har fået færre problemer med sit slidgigtramte knæ. 

“Jeg har haft slidgigt i mit højre knæ i mange år, men for to år siden blev det væsentligt forværret. Derfor har jeg haft svært ved at gå lange ture. Efter mit vægttab har knæet fået det bedre, så det var åbenbart dét, der skulle til. Nu kan jeg fx bøje benet helt op uden at tage fat i foden, og det har jeg ikke kunnet i mange år,” fortæller Hanne, der i stedet for at gå, som forløbet lægger op til, har svømmet hver dag og cyklet 500 km om måneden.

Den største ændring for Hanne har været de store mængder grønt. Og nu kan hun slet ikke undvære grøntsagerne i sin hverdag. 

“Jeg er så glad for al den sunde og lækre mad, som jeg er begyndt at spise, og jeg har virkelig kunnet mærke en stor forskel i min krop af de mange grøntsager morgen, middag og aften,“ siger Hanne, der dog er nødt til at gå lidt på kompromis, når hun er afsted som rejseleder. “

Her kan det godt være svært at få grøntsager nok, og dem savner jeg i dén grad. Så allerede første morgen, når jeg er hjemme, står den på et bjerg af grønt igen,” fortæller Hanne, der bruger et kvarter hver dag på at ordne en stor bunke grove grøntsager, så hun har til hele dagen.

HANNE, 70 år

HØJDE: 1,76 m

VÆGT før: 73,6 kg

VÆGT nu: 68,8 kg

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: