Så mange kalorier forbrænder du i badekarret

Faktisk svarer det til en rimelig lang gåtur ...

Kvinde ligger i et badekar.

Hvor heldig kan man være? Tænk, at man kan ligge her i et dejlig varmt karbad og forbrænde kalorier!

© iStock

Hvad siger du til at forbrænde kalorier, mens du ligger ned, slapper af og har lidt fredelig mig-tid?

Tænker du ”ja tak”, så fyld badekarret med dejlig, varmt vand, og læg dig så godt til rette den næste times tid. Når du står op igen, vil du have forbrændt 126 kalorier – hvilket svarer til en gåtur på 20-30 minutter.

Det er britiske forskere fra Loughborough University, der opdagede den gode nyhed, da de var ved at undersøge alternativer til træning som middel til at kontrollere type-2-diabetes.

Karbad mere effektivt end cykling

Forskerne opdagede, at en time i et 40 grader varmt karbad er mere effektivt til at holde blodsukkeret nede efter måltider end en times cykling.

– Meget overraskende så vi, at når forsøgspersonerne havde badet, var deres maksimum blodsukkerværdier i gennemsnit 10 procent lavere i forhold til, når de havde cyklet, udtaler den ledende forsker, Dr. Faulkner.

I forbindelse med undersøgelsen målte forskerne også personernes kalorieforbrænding, og her fik forskerne så endnu en overraskelse. For selv om cykling forbrændte flere kalorier, viste karbadet altså at forbrænde 126 kalorier.

Inden du begynder at overveje at droppe motionen og i stedet tilbringe hele dagen på langs i badekarret, har Dr. Faulkner lige en afsluttende kommentar:

– Selv om opdagelsen er interessant, er øget fysisk aktivitet og træning stadig den bedste vej til at opretholde et godt helbred, understreger han.