Sådan tager du det perfekte bad

Er det bedst med korte eller lidt længere bade, og hvad er den perfekte temperatur? Få svar på disse ting og meget mere, når vi guider dig til det perfekte bad.

Kvinde går i bad i et brusebad

Det er let at forfalde til at stå i uendelige tider under den varme hane, men hvilket slags bad har din krop i virkeligheden bedst af? Vi har samlet en liste med de ultimative råd til brusebadet, som vil gøre dig både sund og skøn.

Ram den rette temperatur

Mange elsker at stå under den skoldhede hane, men de meget varme temperaturer kan udtørre din hud. Forsøg at holde dig til den lunkne udgave i stedet.

Pas på med sæben

Vi er jo godt klar over det - uendelige mængder sæbe er ganske enkelt hverken godt for vores hud eller vores krop. Spar derfor på sæbeprodukterne eller indkøb en sæbefri body wash, som er basseret på vand istedet for olie. De mange oliebasserede sæber ødelægger hudens naturlige ph-balance og udtørrer den.

De skjulte bakterier

Vaskeklude, skrubbebørster og ansigt-svampe er fremragende bosteder for bakterier og skimmelsvamp. Sørg derfor for at hænge disse remedier et sted, hvor de kan tørre helt mellem badene. Udskift dem i øvrigt med jævne mellemrum. En vaskeklud bør skiftes hver dag og bør ikke bruges i ansigtet, da det kan være hårdt for huden og give tørre plamager eller udbrud.

Brug shampoo de rigtige steder

Mange hælder en ordentligt klat shampoo i håret og roder godt rundt. Men det kan faktisk godt betale sig at tænke lidt nærmere over, hvordan du fordeler shampooen i håret. Det er nemlig i hovedbunden og i nakken, at du har mest brug for at få renset overskydende olie og skidt væk. Tænk på at undgå for meget shampoo i selve længderne af dit hår, da det vil udtørre det.

Hold det kort

Dine bade bør ikke overstige 5-10 minutter. Det er grundet risikoen for at vaske de naturlige olier på huden væk og skabe irriteret og tør hud.

Giv dig selv et temperatur-chok

Varme bade fra morgenstunden er ikke en god idé, hvis man ønsker at blive frisk. Tværtimod anbefales varme bade om aftenen, hvis man har svært ved at falde i søvn. Hvis du ønsker et energi-boost fra morgenstunden, kan du med fordel give dig selv et "90-sekunders vrid". Det betyder, at du først vrider hanen hen på det koldeste og står der i 30 sekunder. Så vrider du den hen på det helt varme vand og står der i 30 sekunder. Til sidst slutter du af med endnu 30 sekunder under den kolde hane - og så skulle du være frisk og veloplagt.

LÆS OGSÅ: Derfor er vinterbadning en gave til din krop

Godt bad!