Kvinde, løbetøj, vinterløb
Handsker, reflekser og flere lag tøj i det rigtige materiale. Følg guiden og se, hvordan du klæder dig bedst, når det er koldt. © Jakob Helbig

Guide: Klædt på til vinterløb

Din påklædning ved vinterløb skal holde dig tør og varm, så løbeturen bliver en god oplevelse, også selvom det er koldt og klamt.

22. november 2012 af Sara Mahler

Tøj og udstyr, der letter dit løb  

Det skal være både trygt og behageligt at løbe i mørke, og det vigtigste er, at du kan se og blive set – og så selvfølgelig at du kan holde varmen.

Reflekser 

Sørg for at have nogle refekser på. Hvis ikke der er indbyggede refleksbånd på dit tøj, kan du tage et par reflekser om arme eller ben. Vælg gerne hue og handsker i neonfarve, så du er ekstra synlig i trafikken.

Mobil 

Især hvis du bevæger dig ud på ruter, hvor du ikke er vant til at færdes, er det godt at have mobilen med, så du kan tjekke kort-appen og se, hvor du er, og hvordan du finder hjem.

Vi klæder dig på til vinterløb! Lige nu får du et par lækre, varme vintertights med gode reflekser + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto og eksp. (i alt 198,50). 👈

Justér din påklædning

0 grader og derover 

Du kan nemt blive for varm, så vælg kortærmet til den svedtransporterende inderste del, så armene kan ånde, et varmt mellemlag og så en vindtæt vest frem for jakke. Drop uldsokkerne.

0 til -10 grader 

Vælg en kortærmet svedtransporterende T-shirt, gerne i merinould, til det inderste lag, et lunt mellemlag, og skift den vindtætte vest ud med en vindtæt jakke. Tag en tynd hue på.

-10 grader og derunder

Du skal have fat i det tykke mellemlag og det vindtætte yderlag. Vælg langærmet hele vejen igennem, og tag gerne en vindtæt jakke i softshell på. Lange underbukser under tightsene og varme vinterløbesko kan også være nødvendigt.

Tænk i lag-på-lag

Det inderste lag 

Tøj skal transportere sveden væk fra kroppen og holde dig tør. Vælg gerne noget i merinould.

Det mellemste lag 

Tøj skal optage sveden og føre den videre og være isolerende og holde dig varm. Vælg fleece eller merinould.

Det yderste lag 

Tøj skal holde vinden ude. Vælg alternativt en overdel i softshell, hvis det er vindstille, men koldt.

Pandelampe

En pandelampe hjælper både dig og bilisterne til at se, hvor du løber, fx når bilisterne kommer ud fra en sidevej og endnu ikke kan se dig.

Høretelefoner 

Brug kun den ene høretelefon, når du hører musik, så du stadig kan orientere dig – eller skru ned på et niveau, hvor du stadig kan høre trafikken.

LÆS OGSÅ: Test af høretelefoner – find de rette

Fodtøj 

Du kan spænde snekæder eller pigge på dine løbesko til sne- og isglatte dage, så du står bedre fast i underlaget. De fås i løbe- butikker. Vil du have et par løbesko, du kun bruger om vinteren, så gå efter nogle med lidt mere varme i og en grovere sål.

Beskyt udsat hud 

Jo mindre bar hud, du har fremme, jo mindre udsat er du for, at kulden påvirker din løbetur. Du kommer derfor langt med at beskytte de udsatte steder. Gå fx efter: 

  • Pandebånd eller hue. 
  • Vindtætte løbehandsker. 
  • Gaiter – en slags gamache, du kan trække over dine løbesko på sjappede dage, så du undgår, at vand trænger ind fra oven og gør dine fødder våde.

Sådan vælger du det rigtige par vinter-løbetights

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: